Visie van Sadhaka

Sadhaka is meer dan een vakantie alleen. De creatieve en yogacursussen zijn gericht op bewustwording, zelfontplooiing en persoonlijke groei. Een cursus bij Sadhaka is een samenzijn waarbij iedereen een belangrijk onderdeel uitmaakt van het geheel, waar je met je aanwezigheid een bijdrage levert, waardoor je met meer naar huis gaat dan alleen een fijn vakantiegevoel. Een gevoel dat door Sadhakacursisten inmiddels in de wandelgangen benoemd wordt met 'De Sadhaka-Sfeer'. Lees in het gastenboek hoe cursisten dit zelf onder woorden brengen.

Hoe het begon

Ergens in 2003 hadden wij, Chandra Patricia Benjamins en Wim Molinello, een moment van bezinning. We keken terug en vooruit op ons leven. We hadden allebei een full time baan, een carrière, huisje-boompje-beestje. Alles was geregeld tot aan het graf. We stelden elkaar de vraag: willen we dit? Leven wij ons volle potentieel? Toen hebben we onze visie helder neergezet. De kernwoorden 'werken, individualiteit, carrière en geld' hebben we getransformeerd in 'betrokkenheid, ecologisch, spiritueel en creatief'.

Nederland verruilden we voor Frankrijk, het stadsleven voor leven dichtbij de natuur. We gingen van werken voor geld en carrière naar leven in het moment en met aandacht voor elkaar.
Sadhaka werd voor ons een plek om mensen samen te brengen in een omgeving waar deze waarden tellen.

tekst-patries-wim-grootl

What's in a name

De naam sadhaka komt uit het Sanskriet. Een Sadhaka is een spiritueel zoeker, iemand die zijn leven zo inricht om het doel te realiseren van zijn ultieme ideaal: eenwording met het allerhoogste.
Voor ons staan de letters in Sadhaka inmiddels ook voor:

S - samenzijn
A - aandacht voor elkaar
D - delen van je plek
H - werken vanuit en met je Hart
A - aanwezig zijn
K - kreativiteit
A - actief deelnemen?

tekst-tantra2015-3

Onze visie in de praktijk

Verrast bedenken we dat er sinds de start van Sadhaka in 2004 als vanzelf een energie in gang is gezet, het een levend organisme geworden is, dat aansteekt, pakt, voelbaar is en groeit.

Een cursiste brengt dit gevoel als volgt onder woorden:
'Zoveel warmte, zoveel liefde en verbondenheid. Het is als een warm bad waar je het liefst voor altijd in blijft zitten. Vanaf dag 1 had ik regelmatig het volgende versje in m'n hoofd: "Ik wens je: een stukje van de hemel, handen vol zonlicht en warmte en liefde van de mensen om je heen". Dit is één van de mooiste versjes die ik ken en het is precies het Sadhaka-gevoel wat altijd zo lastig in woorden te vatten is, maar waar dit versje voor mij heel dichtbij in de buurt komt. Lieve Wim en Patricia, jullie hebben met liefde en overtuiging, vertrouwen en doorzettingsvermogen een schitterend concept neergezet. Daar mag je heel trots op zijn. Fascinerend om te zien hoe jullie er elke dag weer volledig staan vol nieuwe energie. Ik vind het heel mooi dat iedereen deze week zo lief voor zichzelf is geweest, zich helemaal open stelde. Samen hebben we een hele mooie sfeer gecreëerd. De batterij is weer opgeladen en we kunnen terugkijken op een geweldige vakantie. Ik hou van jullie! Liefs, Leonie'.


Een andere cursiste schrijft over haar ervaring bij Sadhaka:
'Vanaf het moment dat je geboren wordt, ben je stervende. De klok tikt achteruit totdat je deze aarde weer verlaat, zegt Wim op dag 1. Dat zet goed neer waar het om gaat: genieten van het leven en het niet moeilijker maken dan het is. Hier heb ik ervaren hoe eenvoudig en prachtig het leven kan zijn. Soepel (door de yoga), geïnspireerd (door de mensen en de natuur) en bevrijd (door het stromen van mijn creatieve energie) ga ik hier vandaan. Veel dank voor jullie inspanningen om hier een omgeving te creëren waar mensen zoals ik (weer) zichzelf kunnen zijn, een tikkie dichter bij de kern te kunnen komen. Tot volgend jaar! Liefs Astrid'.

Dit te delen is iets wat we nog lang willen blijven doen.
We heten je dan ook van harte welkom bij één van onze creatieve en yoga vakanties in Frankrijk, of bij een Sadhaka Sangha in Nederland.

Chandra en Wim