Centre, Frankrijk

Het landgoed Le Moulin van Sadhaka ligt in uitgestrekte natuur met kleinschalige landbouw en een dunne bevolking. Het is er weelderig groen en stil met mooie wandelpaden en kleine weggetjes waar je nauwelijks een auto tegenkomt. De lucht is hier nog schoon en s' nachts is er geen lichtvervuiling en zie je miljoenen sterren. Le Moulin ligt in de boerenstreek de Berry in het departement Indre. Het bevindt zich precies in het hart van Frankrijk, 250 km ten zuiden van Parijs.

Het landschap is glooiend en erg afwisselend van karakter. Veel zonnebloem- en korenvelden afgewisseld met weilanden, omgeven met hagen waar schapen en koeien grazen, en ezels, want daar staat deze streek bekend om! Je komt er regelmatig reeën en herten tegen, wild zwijnen, konijnen, hazen, fazanten en roofvogels zoals uilen en buizerds.
Doordat het gebied nog niet bij het grote publiek bekend is, wordt het nog niet overspoeld door toeristen en is het hier nog ongekend kalm en rustig. Dat maakt het nog meer de moeite waard om deze regio te ontdekken!

tekst-moulin-2015-burentekst-omgeving-moulin-dolmen
Onze buren van Chateau le Breuil en een hunebed op 500 meter lopen van Le Moulin


De activiteiten hier zijn als het landschap: zeer gevarieerd!
Een kleine greep: archeologische opgravingen van de Romeinse stad Argentomagus. De kastelen Bouges, Azay-le-Ferron, Lys-Saint-Georges, Sarzay of Valençay en de Meillant zijn absoluut de moeite waard. Verder de prachtig gerestaureerde abdij van Noirlac,  de kathedraal St. Etienne in Bourges en het paleis van Jacques Coeur, de middeleeuwse tuinen van Orsan.
Nohant - het dorpje waar George Sand heeft gewoond. Zij schreef daar een aantal beroemde romans, die zich afspelen in deze regio (le Valléé Noir). Zij ontving op haar landgoed de grootste componisten en schrijvers van haar tijd zoals Chopin, Liszt, Delacroix en Balzac. Het landgoed is fraai gerestaureerd en ademt een romantische sfeer uit..
Het Parc Naturel de la Brenne een uitgestrekt beschermd natuurgebied (163.000 ha) waarin zich meer dan duizend vennen bevinden en zeldzame soorten fauna en flora.

tekst-gargilesse3tekst-interieur-kerk

In de zomer zijn er een groot aantal muziekfestivals, dorpsfeesten, markten, brocantes (rommelmarkt) en dierenmarkten.
De Indre is een wandelgebied bij uitstek. Meer dan 150 dorpen bieden hun wandelroutes aan (ongeveer 6500 km bewegwijzerde paden).
Aan het meer van Eguzon (oppervlakte van 300 ha) zijn mooi aangelegde stranden, waar je heerlijk kunt luieren en zwemmen, praktisch alle watersporten kunt beoefenen, maar ook kan klimmen, vissen, mountainbiken, golfen en deltavliegen.

In de omgeving zijn gezellige dorpjes te bezoeken (kunstenaarsdorp gargilesses, La Châtre, Argenton sur Creuse, Issoudun). Er zijn mooie routes uitgezet voor diegene die met de auto, fiets, te paard of te voet de omgeving wil verkennen.  Orsennes op 2,5 km. van Le moulin heeft een bar, buurtsuper, bakker, huisarts en drogist. 2 fietsen van sadhaka staan gratis klaar voor cursisten om te gebruiken.

tekst-gargilesse1tekst-argenton

Extra info

Bekijk ook het avondprogramma op Le Moulin aankomende zomer.
Klik hier voor een video impressie van een vakantie bij Sadhaka
Bekijk hier meer foto's van Le Moulin.
Klik hier voor een routebeschrijving met de auto en gedetailleerde trein-informatie.