tekst-tango11

“Dancing heals your heart and makes your soul happy” 

Kom op een prachtige plek in midden-Frankrijk genieten van rust, zon, heerlijk eten en veel gezelligheid en leer tegelijkertijd tango dansen. De cursus tango voor beginners is een schitterende combinatieweek, met een aanvullend programma in het kunstatelier waar je je creatieviteit kunt laten stromen.

Leer de meest passionele dans van de wereld: de Tango!

Tango is als de kunst van het leven; organisch en spontaan, vurig en passioneel, melancholisch en meditatief. Het spiegelt op speelse wijze je relatie en gewoontes.
Tango vraagt om overgave, respect, open bewustzijn, zelfkennis, acceptatie en aanwezigheid.
Je ervaart hoe het is om leidend te volgen of volgend te leiden. Je gevoel en de improvisatie staan centraal, niet de pasjes. Je leert op een toegankelijke manier waar het om gaat: initiatief nemen, van richting veranderen, staan voor jezelf, doen volgen en laten leiden.

Bijzonder in de Argentijnse tango is de mogelijkheid om een werkelijke verbinding met jezelf en de ander te voelen door jezelf gecentreerd , geaard én beweeglijk aan te bieden. Uitnodigend, vragend en antwoordend. Samen met je danspartner van dat moment inspireer je elkaar, wat elke ontmoeting uniek maakt. En.. je leert de meest passionele dans van de wereld: de Tango!

Door middel van individuele en partneroefeningen, leren we je op energie niveau verbindingen aan te gaan van hart tot hart. De oefeningen zijn gericht op hart verbindingen, transformatie en bewust aanwezig zijn in het moment, bij jezelf en de ander.

tekst-tango8b

We onderzoeken hoe je:
- jezelf kunt open stellen om te geven en te ontvangen,
- je je sensitiviteit voor je eigen lichaam en gevoelens en het lichaam en de gevoelens van de ander kunt vergroten,
- (nog meer) aanwezig kunt zijn in het moment en kunt aarden,
- kunt leiden en volgen en experimenteren met beide polariteiten: yin en yang, mannelijke en vrouwelijke energie.

In de tangolessen richten we ons op lichaamsbewustzijn, aandachtsverruiming en focus, elkaar de ruimte leren geven en geborgenheid leren creëren, jezelf duidelijk maken en de ander waarnemen. 

De cursus

We beginnen iedere ochtend met een warming-up, waarna we ons vooral bezig houden met:
- Lichaamsbewustzijn en houding
- Connectie en communicatie met je danspartner
- De tango omarming: verbinding van hart tot hart
- Caminada: de techniek van het lopen in de tango
- Partner oefeningen
- De kunst van het leiden en volgen
- Tangopassen, dansprincipes en structuren
- Improvisatie, muzikaliteit en expressie
- De ‘tangocodes' gebruiken op een tangosalon, navigatie op de dansvloer.
Tijdens de week zal er een practica/oefenavond zijn.

Naast de Tango lessen kun je dagelijks deelnemen aan de creatieve cursus in het kunstatelier. 

tekst-gastenboek2015-kunstweek

Creatief

Creëren is een prachtig proces van uitproberen en experimenteren, het vrijmaken van je creatieve stroom waarbij je jezelf op een nieuwe manier ontdekt. Het is inspannend, ontspannend en geeft veel energie... Je kunt kiezen uit een verscheidenheid aan kunstdisciplines en ze combineren en afwisselen, net wat bij je past: mozaïek, beeldhouwen, tekenen, schilderen, aquarelleren, glas-in-lood, linodruk, sieraden maken en boetseren. Beeldend docent Patricia Benjamins inspireert je met de veelzijdige materialen en gereedschappen in haar kunstatelier, en begeleidt je naar een verassend en geheel eigen kunstwerk(en).

tekst-tango1 tekst-tango7 

Voor wie

De cursus Tango dans voor beginners is geschikt voor iedereen die (verder) wil kennis maken met Tango. Er is geen voorkennis nodig. Speciaal voor mensen met al enige ervaring is de cursus Tango dans intensive voor gevorderden geschikt, die een week later plaatsvindt.

Je kunt je alleen of met een danspartner inschrijven. We wisselen regelmatig van danspartner en van rol, dus je leert zowel leiden als volgen.


Dagindeling

08.45 - 09.15 uur zonnegroet
10.00 - 12.30 uur Cursus*
14.30 - 17.30 uur Cursus*
21.00 - 22.00 uur avondactiviteit

Er zijn in de week 6 lessen Tango dans en 5 dagdelen Creatief
*de cursusindeling wordt op de eerste cursusdag bekend gemaakt.

Enkele reacties van deelnemers die de cursus hebben gevolgd

Een aanrader voor iedereen die geïntrigeerd is door de Argentijnse tango. Danielle's passie is besmettelijk! In haar lessen en bootcamps weet ze een 'safe space' te creëren waarin je als beginner meteen in aanraking komt met de 'magic' van de Argentijnse tango. Niet aan beginnen als je niet verslaafd wilt worden. Carine

I am a beginner in tango, and took some private lessons with Danielle when I visited Amsterdam. One of the lessons was two hours, but it felt like 20 minutes. I really liked it. The focus was how to feel the music, contact with the partner, and Danielle showed me the passion and beauty of tango. I was really motivated after the lessons with Danielle. I have to continue with tango, and I will come back to Amsterdam. Thank you Danielle! :-) Michael

Ik zocht een docent(e) die me typische salon technieken kon leren. Bij Danielle en haar docentparners heb ik dat gevonden. Ze zijn altijd heerlijk enthousiast, vrolijk, geduldig, met heel veel persoonlijke aandacht en duidelijke technische uitleg. Soms heb ik het gevoel dat ik naast de gewone les ook een privéles heb gehad. De lessen bestaan op beginners en hoger niveau uit een fijne mix van basis techniek in open én close-embrace, geavanceerde stappen en muzikaal gevoel. Een aanrader als je in salons wilt gaan dansen. Bas

 

tekst-tango12

Docent

De cursus Tango dans cursus wordt gegeven door docent Danielle Riegel.
Voor meer inhoudelijke informatie over de cursus Tango dans kun je Danielle direct mailen: info@tangostudio.nl
Danielle's website van haar tango activiteiten in Amsterdam: www.tangostudio.nl

Data

Zondag 8 - 15 juli 2017
Zie ook agenda


Prijzen

6 persoons kamer ( gemengd gezelschap): € 525,-
4 persoons kamer (familiekamer): € 615,-
3 persoons kamer (familiekamer): € 655,-
2 persoons kamer (stellen): € 720,-
1 persoons kamer: € 820,-
Eigen tent: € 615,-
Eigen caravan / camper: € 640,-
1 of 2 persoons ingerichte tent: € 660,-
1 of 2 persoons ingerichte caravan: € 720,-

Prijzen zijn p.p. all in, dus inclusief cursus, 7 overnachting, maaltijden, drankjes bij de maaltijden, fruit, koffie en thee, en de avondactiviteiten. Alcoholische dranken tegen kleine vergoeding. Excl. materiaalkosten creatief.

Benieuwd naar onze kortingen in 2017? Lees hier meer.


Video impressie

Klik hier voor een video impressie van de vakantielokatie.

Bekijk hier een video over Danielles tango cursussen!


Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven voor deze cursus.