tekst-monique-schepers2

Lichaams- en ervaringsgericht therapeute, yoga en meditatie docente, Equi coach en levensgenieter


Ik zou mezelf het liefst willen omschrijven als een schilderspallet vol kleuren.
Mijn eigen levenspad en de obstakels en mogelijkheden op die weg zijn altijd onbewust mijn motivatie voor de keuzes die ik maak in werk en studie.
Ik beoefen sinds 1991 yoga en meditatie en terwijl ik in 1996 een jaar onderweg was in Azië werden alle zaden gepland voor dat wat ik nu doe en waar ik gepassioneerd door raak in relatie tot mensen en mijn werk.
In binnen- en buitenland volgde ik erkende en gecertificeerde studies op het gebied van yoga, Vipassana, Mindfulness, adem- en ontspanningstherapie, Gestalt, Equine assistent psychotherapie, systeemopstellingen, vrouwenhulpverlening en trauma werk.
Ik heb 25 jaar gewerkt als therapeut en opleider binnen de GGZ en verslavingszorg, maar droomde er steeds meer van mijn visie m.b.t. leren, de mens en persoonlijke ont-wikkeling op eigen-wijze vorm te gaan geven. Maar bovenal ervaar ik het leven zelf, als de meest waardevolle school!

In 2005 kochten mijn man en ik een boerderij met de bedoeling daar een kleinschalig centrum/praktijk te realiseren waar we op een buiten-gewone manier kunnen werken. Inmiddels werk ik hele dagen in ons eigen ZIJNSCENTRUM (www.zijnscentrum.nl)

Maar mijn ont-wikkeling stopt niet …. ik wil lerend onderweg blijven. Mijn grote nieuwsgierigheid en leergierigheid maakt dat ik met mijn pallet van kleuren jullie ten dienste mag zijn.
Ik word er blij van om mensen te ondersteunen om in hun eigen kracht te komen, empowerment.
Ik geloof in beweging waar verstarring is. Ik geloof in stilte waar verwarring is.
Want …… ‘In het dialoog vindt men bevrediging, in de stilte het antwoord, in beweging bevrijding’.

Ik ontmoet je graag in mijn cursussen De wijze vrouw in jou (45+ only;) en Adem je vrij.
In de prachtige en liefdevolle omgeving van Le Moulin in midden Frankrijk is alles verzorgd. Een plek waar je voor niemand hoeft te zorgen…behalve lief zijn voor jezelf! Ik kijk er naar uit om samen een ademteug te nemen, om het leven ten volle te beleven.

Monique Schepers


Wat cursisten zeggen over Monique

Monique van Zijnscentrum heeft mij op een hele prettige, toegankelijke én professionele manier geholpen om meer in mijn kracht te kunnen blijven staan op momenten dat dit lastig voor mij is. Ze weet, in mijn beleving, haar hart (gevoel) en hoofd (kennis) in te zetten in de perfecte combinatie zodat haar hulp perfect ontvangen en gebruikt kan worden. Slechts twee sessies met Monique in haar prachtige Zijnscentrum waren nodig om mij weer sterker in mijn schoenen te laten staan. Monique, dankjewel, je bent een fantastisch en warm persoon en ik ben je dankbaar voor je hulp. Je gaf me precies wat ik nodig had op het goede moment op een hele fijne prettige manier. Claire

Wat me vooral aansprak in Monique’s aanbod was de veelzijdigheid, de holistische aanpak, immers alles hangt met alles samen. Lichaamsgericht werken, ademhalingsoefeningen, systeem gericht werken, ontspanningsoefeningen, Mindfulness, Gestalt therapie, Oosterse zienswijzen en zo verder. De totaalaanpak die ze hanteerde om zo te komen tot het wezenlijke, de bewustwording van mijn eigen aandeel in alles en daardoor ook meteen de sleutel aangereikt krijgen voor verandering. Arthuur

Opmijn website www.zijnscentrum.nl  vind je meer informatie over mij en mijn activiteiten.