tekst-tango-danielle

De cursus Tango dans voor beginners bij Sadhaka in Frankrijk wordt gegeven door Danielle Riegels. De cursus Tango dans intensive voor ervaren dansers wordt door Danielle gegeven, samen met haar danspartner Bart Boskaljon. Zij dansen al jaren met elkaar, geven samen dansworkshops en treden samen op. Danielle en Bart stralen samen een prettige dynamische energie uit en voelen elkaar perfect aan.


Danielle Riegel

Danielle is een veelzijdige artieste en haar leven is van jongs af aan gewijd aan muziek en dans. Op 12 jarige leeftijd werd ze toegelaten tot de jong talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en begon zij op te treden. Na een lange en succesvolle carrière als solist en kamermusicus in heel Europa, werd ze solo harpiste van het Residentie Orkest in Den Haag. Doordat ze iets minder vaak op tournee was nu, kon ze haar eerste liefde, dansen, weer oppakken. Tijdens haar eerste tangoles was het liefde op het eerste gezicht. Na jaren van training, lessen en dansen op veel salons, marathons en festivals in Europa en in Buenos Aires, werd ze gevraagd om les te geven. Dit heeft ze met veel plezier jarenlang op verschillende tango scholen in Nederland gedaan.
In 2015 was het tijd om haar eigen tangoschool in Amsterdam op te richten, die ze nu met dezelfde passie en toewijding leidt als haar muzikale carrière.
Naast de wekelijkse tangolessen organiseert zij inmiddels ook workshops, bootcampdagen, een tango practica en salon- en tangovakanties: www.tangostudio.nl

"Voor mij is tango een bron van inspiratie, groei en vreugde. In mijn lessen focus ik me op lichaamsbewustzijn, connectie, muzikaliteit en expressie. Mijn ervaring met lesgeven op het gebied van muziek, yoga en dansexpressie en mijn opleiding danscoaching komt daarbij goed van pas. Ik ben telkens weer geraakt hoe Argentijnse tango mensen kan openen, samenbrengen en transformeren. Verbinding is voor mij de essentie van de Argentijnse tango: verbinding met jezelf, met de ander, met de grond en met de muziek. Daarbinnen ontstaat en groeit de vrijheid van beweging en verdieping door het beleven en delen van gevoelens die worden gevoed door de muziek, elkaar en het moment."

Cursisten vertellen over Danielle

Daniëlle is een zeer interessante en kundige tango docent. Haar uitleg voor de groep is duidelijk, terwijl ze individueel telkens in staat is te zien of te voelen waardoor iets niet lukt. Haar tips om beter te dansen, bij tango vooral beter jezelf en de ander te voelen, zijn heel nuttig.

Ik zocht een docent(e) die me typische salon technieken kon leren. Bij Danielle en haar docentparners heb ik dat gevonden. Ze zijn altijd heerlijk enthousiast, vrolijk, geduldig, met heel veel persoonlijke aandacht en duidelijke technische uitleg. Soms heb ik het gevoel dat ik naast de gewone les ook een privéles heb gehad. De lessen bestaan op beginners en hoger niveau uit een fijne mix van basis techniek in open én close-embrace, geavanceerde stappen en muzikaal gevoel. Een aanrader als je in salons wilt gaan dansen.

Having teachers like Danielle and Bart, you can't avoid becoming addicted to tango! They are so passionate and encouraging as teachers. Once you start, you realize you can't stop. There's so much to learn!

Danielle's website van haar tangoschool in Amsterdam: www.tangostudio.nl

Bekijk hier een video over Danielles tango cursussen!

 

Bart Boskaljon

tekst-tango-bart2

Na enkele jaren ballroom, Latin en Europese folk te hebben gedanst, kwam Bart in 2008 via een vriendin in aanraking met de Argentijnse tango. Het was liefde op het eerste gezicht. In 2014 begon hij met het geven van wekelijkse lessen voor beginnende en gevorderde dansers. Eind 2014 besloot hij dat mijn leercurve nieuwe input nodig had en vertrok hij voor enkele maanden naar Buenos Aires, het Mekka van de tango. Hij tilde zijn dansniveau daar naar een hoger level door in 2014 en 2015 veel privéles te nemen van onder andere Moira Castellano en Pablo Rodriguez.

"Iedereen heeft een andere interpretatie van wat de tango is. Dat is wat deze kunstvorm zo prachtig maakt. Tango is voor mij een combinatie van dans, muziek, poëzie en nog veel meer. Ik richt me het meeste op de dans, maar onderzoek ook alle andere aspecten van de tango om zo met de dans een vollediger verhaal te kunnen vertellen. De dans gaat voor mij over de connectie tussen twee dansers, met elkaar, met de muziek en met de grond. Het gaat dan ook niet om uiterlijke kenmerken maar om hoe het voelt als koppel. Dit heeft niets met sensualiteit te maken maar met een dieper liggende verbinding. Het gaat om leiden en volgen door naar elkaar te luisteren. In de dans en mijn lessen maak ik gebruik van lichaamstechniek om uiteindelijk de connectie, de sensatie en het plezier te vergroten."