tekst-ernestine3 

Verbinden

Deze week gaat over verbinding van het grotere geheel. Verbinding met je eigen essentie, je innerlijk kind, intuïtie, verlangens, emoties en dit kunnen delen met een ander. Als middelen gebruiken we klank en de natuur. Via klank kun je uitdrukken wat in woorden niet te vatten is. Jezelf uitdrukken is waar velen een blokkade op hebben, aan het eind van de week zul je je hier veel vrijer in voelen. De trillingen van de klanken raken diepere lagen in je bewustzijn en in je lichaam. Je komt in balans en in je kracht.

tekst-ernestine4 tekst-ernestine-portret

Werkwijze

De dagdelen met Ernestine ben je in de natuur. Zij geeft verschillende oefeningen om jou in contact te brengen met je Ware Natuur. Elke oefening is afgestemd op het moment en op de groep. Niets staat daarin vooraf vast. Deze manier van afstemmen word je gedurende week zelf ook vaardiger. Er is ruimte voor jouw persoonlijke proces en wat er aangeraakt wordt binnen de groep. Alhoewel er gebruik wordt gemaakt van muziekinstrumenten is muzikaliteit niet nodig voor deze week. Deze instrumenten maken al geluid als je ze oppakt. Het mindfulness omgaan met deze instrumenten bepaalt de diepgang en ontspanning. Hierin krijg je alle ruimte jezelf in te ontwikkelen.

De oceandrum ruist bijvoorbeeld als de golven van de zee. De rainmaker laat je de regen horen. Deze stromende geluiden zorgen dat het in jou stroomt. De drum voelt als de hartslag van de aarde, de Koshi’s wiegen je zachtjes. De ratels zorgen ervoor dat er chaos ontstaat zodat alles wat vast zit wordt los getrild. Klik hier voor een geluidsimpressie.
Wanneer deze innerlijke stroom van levensenergie door jou ruimte heeft gekregen sta je stevig op de aarde en in verbinding met jezelf, de ander en het universum. In deze balans weet je helder wat mag in elk moment, zal de levensstroom veel vloeiender gaan en heb je de moed en de passie om jouw levenstaak te vervullen.

tekst-ernestine2


Dagindeling

In de meivakantie 22 - 29 april:
08.45 - 09.15 uur zonnegroet
10.00 - 12.30 uur Hatha Yoga les (5 dagdelen), lees meer...
14.30 - 17.30 uur Cursus Mindfulness en klankhealing (6 dagdelen)
21.00 - 22.00 uur avondactiviteit

In de zomer 8-15 juli:
08.45 - 09.15 uur zonnegroet
10.00 - 12.30 uur Cursus Mindfulness en klankhealing
14.30 - 17.30 uur Cursus Mindfulness en klankhealing
21.00 - 22.00 uur avondactiviteit

tekst-ernestine-klankbevrijding2017-1

Enkele reacties van deelnemers die de cursus hebben gevolgd

Ik voelde me de eerste ochtend van de cursus direct verbonden met Ernestine, ik werd geraakt en moest huilen direct bij de introductie. Niet door de woorden, maar door het gevoel van puurheid en verbondenheid. Er was gelijk een gemeenschappelijk thema voor de groep. Het was bijzonder om te merken dat er elke dag andere onderwerpen naar voren kwamen en dat we hier oefeningen voor gingen doen door onze stem en instrumenten te gebruiken, wat zorgde voor heling en ontspanning. De oefeningen zijn soms heel intens en heel eng, maar Ernestine voelt precies aan wat je nodig hebt, waardoor ik echt tot de kern durfde te gaan. Meike

Dank voor een heerlijke week in Frankrijk! Je retraite bij Sadhaka heeft me goed gedaan. Als groep hebben we veel gedeeld en ervaren. Gedachten en gevoelens vertalen zich fysiek. Moeten werd loslaten en spanning werd ontspanning gedurende de week door de klanken van de instrumenten en je stem. Klanken verbinden en geven energie. Ik voel me blij en ontspannen. Tineke

De klankworkshop van 5 middagen op een mooie plek in de natuur was een bijzondere ervaring. Door zachte ritselende geluiden, diepe klanken of harde hoge tonen van allerlei instrumenten voelde ik de rust. Ik kon zonder woorden dicht bij mijn gevoel komen. Ernestine geeft je een gevoel dat je er mag zijn. Roelinde

tekst-ernestine-klankbevrijding2017-2 tekst-ernestine-klankbevrijding2017-3


Docent

Ernestine van de Pol helpt onder de naam ViaKlank, jouw sensitieve persoon, je Ware Natuur te ontdekken en deze te durven uiten zodat je daarmee je verlangens creëert.
Zij zet haar hoge mate van gevoeligheid in om jou en de groep te ondersteunen. Zij heeft jarenlange ervaring met diepe energetische healing in combinatie met klank en beweging. Zij is geïnspireerd door het sjamanisme, de natuur, yoga, tantra en de Soundfulness methode.
Bezoek de website van Ernestines praktijk www.viaklank.nl, en ga naar www.frankrijkviaklank.wordpress.com voor meer impressies van Ernestines cursussen bij Sadhaka.
Wil je graag meer informatie over de inhoud van de cursus kun je Ernestine direct mailen: info@viaklank.nl
of vraag vrijblijvend een Skype gesprek met haar aan.


Video impressie cursusweek 22 - 29 april

Data

Combiweek Mindfulness en klankhealing met yoga: Zaterdag 22 - 29 april 2017
Full time cursus Mindfulness en klankhealing van Ernestine: Zaterdag 8 - 15 juli 2017
Zie ook agenda


Prijzen

22 - 29 april / 8-15 juli 2017
6 persoons kamer ( gemengd gezelschap): € 575,- / € 535,-
4 persoons kamer (familiekamer): € 665,- / € 625,-
3 persoons kamer (familiekamer): € 705.- / € 665,-
2 persoons kamer (stellen): € 770,- / € 730,-
1 persoons kamer: € 870,- / € 830,-
Eigen tent: € 665,- / € 625,-
Eigen caravan / camper: € 690,- / € 650,-
1 of 2 persoons ingerichte tent: € 710,- / € 670,-
1 of 2 persoons ingerichte caravan: € 770,- / € 730,-

Prijzen zijn p.p. all in, dus inclusief cursus, 7 overnachting, maaltijden, drankjes bij de maaltijden, fruit, koffie en thee, en de avondactiviteiten. Alcoholische dranken tegen kleine vergoeding. Excl. materiaalkosten creatief.

Benieuwd naar onze kortingen in 2017? Lees hier meer.


Video impressie

Klik hier voor een video impressie van de lokatie Le Moulin waar de cursus gegeven wordt.

Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven voor deze cursus.