tekst-tantra-massage-johan1

Prana en verbinding

Tantra masseurs Johan Raaimakers (Tantra-Atma) en Tanja Schepers (Touch2Move) verzorgen samen een Tantrische massage weekcursus in Frankrijk op de schitterende locatie van Sadhaka. In die week laten ze je ervaren wat de kracht van Prana is en hoe Prana je in verbinden kan brengen met jezelf in contact met een ander. Daarnaast zijn er nog diverse andere aansluitende activiteiten zodat je de week als duurzaam en onvergetelijk zult ervaren.

De Tantra massage cursus word gegeven vanuit de visie van het Tibetaans Boeddhisme. De leidraad in een Tantra massage in deze visie is altijd de Prana. Deze week leer je door verschillende massage technieken hoe je deze Prana kunt opwekken. Er komen aspecten voorbij van een aloude Sweda massage, Vedische massage, Kashmir massage, duo yoga en meditatieve massage. Van al deze losse onderdelen maken we uiteindelijk een Tantrische massage sessie. De cursus brengt je buiten de technieken en kennis ook inzichten in jezelf, omdat door het doen en voelen tijdens het geven en ontvangen ook persoonlijke processen in gang kunnen worden gebracht…. Dat is ook de kracht van Prana.

Ervaar Prana

Over de inhoud en de uitwerking van een Tantrische massage of lessen kan Tantra masseur Johan veel vertellen, maar beter is om het zelf te gaan ervaren. Heel belangrijk in de cursus zijn de vier pijlers waar de visie op rust, te weten: 1) vertrouwen 2) overgave 3) gelijkwaardigheid  4) doelloosheid. Deze vier pijlers staan stevig op een bed van Prana (levensenergie) waar het binnen de Tibetaanse Tantra allemaal om draait. Als Prana als hoogste energie aanwezig is in ons lichaam zal deze ook leidend zijn. Omdat Prana een neutrale energie is kunnen we dat ook als dusdanig ervaren. De massage lessen hebben een duurzame uitwerking op het fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam en brengen de nodige rust en balans om alles wat we doen bewuster te ervaren.

tekst-tantra-massage-johan4 tekst-tantra-massage-johan3

Programma

De lessen bouwen op naar aan het geven van een complete Tantra massage sessie. We leren wat Prana is, hoe we het opwekken, hoe het voelt en waarom Prana zo belangrijk is. Dit doen we in tweetallen waarbij je steeds wisselt met je partner tussen ontvangen en geven. Tanja en Johan doen de massage en de technieken stap voor stap voor. Daarna ga je zelf aan de slag waarbij je steeds begeleid wordt en mee kunt kijken. Aan het begin van elke les zal er in de meeste gevallen een actieve of passieve meditatie, dans- of yoga oefening zijn. Zij brengen ons meer bewustzijn, die nodig is voor een diepere ervaring. 

Zaterdag: Aankomstdag, settelen, diner, introductie en informatie, het Sadhaka namenspel en lekker chillen.
Zondag: Start met de achterzijde van het lichaam met de specifieke massagetechnieken van de bovenrug. In de namiddag komt de onderrug aan bod.
Maandag: Herhaling van de vorige dag, plus uitbereiding van de technieken. De middag staat in het teken van het mengen van de energie.
Dinsdag: Massage van de voorkant van het lichaam: borst, hoofd, buik, bekken en benen. Je leert verschillende posities en mogelijkheden die betrekking hebben op de voorzijde. Ook de middag zal in het teken staan van de voorkant waarbij diverse mogelijkheden en technieken worden aangereikt.
Woensdag: De 5 ritmes dans om energie op te wekken, om daarna de 5 elementen massage te ervaren en te geven. Vrije middag met tijd om de omgeving te verkennen, te zonnen of te zwemmen.
Donderdag: Ontspannen start met duo yoga. Er volgt een herhaling van de Prana op te wekken met tot nu toe alle geleerde technieken, plus enkele nieuwe posities en technieken om de ontvanger om te laten draaien. De middag zal in het teken staan van duo yoga technieken en posities zowel aan de achterzijde als voorzijde, benen en armen.
Vrijdag: Alle onduidelijkheden en moeilijkere posities worden herhaald zodat je kunt gaan werken aan een complete sessie die je in de middag uitvoert. In de middag geef en ontvang je een complete massagesessie van minimaal 1 tot 1 1/2 uur.
Zaterdag: Afscheid en vertrek.

tekst-tantra-massage-johan2

Bekwaamheid

De cursus die je volgt gaat niet gepaard met certificaten en of diploma’s van bekwaamheid. Tussen het oude Oosten en het Westen zitten wat verschillen in de vormen van lessen, zeker als het gaat om spirituele lessen. Een diploma of certificaat suggereert iets en het kan iets suggereren wat diep van binnen nog niet begrepen wordt.  Als het diep van binnen wel begrepen is, begrijpen we ook dat een diploma of certificaat fictie is. Belangrijker in spirituele groei is kennis, ervaring en intuïtie en dit in gelijke mate, als een driehoek waarvan de vlakken een gelijke afmeting hebben. Met een overdosis aan boekenkennis of door elke week naar Satsangs te gaan of theoretische lessen te volgen kom je er niet. Door alleen maar massage technieken te leren, of een keer in de week yoga of meditatie te beoefenen kom je er ook niet. En door alleen maar op je intuïtie af te gaan loop je op den duur ook vast. Alle drie zijn wel heel belangrijk maar dan ook in gelijke mate, zodat kennis, ervaring/oefening en intuïtie elkaar juist versterken tot een helder weten. En dat is juist wat we gaan doen: elkaar versterken en ondersteunen in het mooie pad van Tantra.

Dagindeling

08.45 - 09.15 uur zonnegroet
10.00 - 12.30 uur Tantra massage cursus  (6 ochtenden)
14.30 - 17.30 uur Tantra massage cursus( 5 middagen)
21.00 - 22.00 uur avondactiviteit

Voor wie is de cursus?

De cursus is bedoeld voor iedereen, man of vrouw van elke seksuele voorkeur, paren of gelegenheidskoppels, jong of oud, getrouwd of verliefd. Je kunt je aanmelden als stel of gelegenheidskoppel of individueel. Je kunt kiezen om met dezelfde partner de week te doen of om wellicht eens te veranderen van (oefen) partner. Bij individuele inschrijving kunnen we per dag kijken met wie je samenwerkt. We streven naar een gelijke balans tussen vrouw en man . De ervaring heeft geleerd dat de lessen voor eenieder een duurzame uitwerking heeft en als zeer waardevol wordt ervaren. Tantra is een individueel pad wat in contact met een ander extra wordt gespiegeld of versterkt. 1+1=3. De Tibetaanse Tantra leert je de gelijkwaardigheid tot de ander te zien, en stelt vragen als hoe kan jij ontvangen en of geven, ben jij een volger of juist een initiatiefnemer, neem je de verantwoordelijkheid in een aanraking of laat jij een ander al snel over je grenzen gaan waardoor je de energie vastzet? Allemaal onderwerpen die in een veilige setting aan bod kunnen komen.

tekst-massage-molen4

Wat je moet weten

Bij Tantra massage zijn zowel de gever als de ontvanger beiden naakt. Dit is een vrij normale gang van zaken binnen de Tantra massages. Het is echter geen vereiste en ieder is verantwoordelijk voor zijn of haar grenzen en om respectvol te zijn naar de grenzen van een ander. Als naakt zijn voor jou een 'no go' is, is het wellicht beter om eerst deze angst te overwinnen.

Matrassen en overtrekken zijn aanwezig op de mooie sfeervolle zolder van de Sadhaka barn. Wat je mee moet nemen is voldoende van je favoriete massage olie in een handig klein flesje, grote en kleine handdoeken en een fleecedeken of andere deken. Bij de cursus is ook een digitaal cursusboek inbegrepen, wat je vooraf thuis krijgt toegestuurd. Ben je enthousiast geworden en wil je je nu alvast inlezen in de visie en voordelen van het Tibetaans Boeddhisme en de massage, dan kun je via Johans website www.tantra-atma.nl het gratis e-boek downloaden “Wat Tantra voor mij kan betekenen”.

Enkele reacties van deelnemers die de cursus hebben gevolgd

Johan is in staat vanuit een krachtig zelf-bewust-Zijn en op een liefdevolle, gelijkwaardige maar ook uitnodigende manier in contact te gaan met de ander. (Desire)

Ik ben het besef van tijd en ruimte totaal even kwijt geraakt, wat heerlijk is! (Jolanda)

Ik word telkens op een andere laag van mijn wezen geraakt. (Monique)

Het effect op mijzelf achteraf was een gevoel van vervulling, een rustige, vreugdevolle basis in mezelf, compleet, vrij, een gevoel van volledigheid. (Mieke)

tekst-johan-raaimakers2017

Docenten

De cursus wordt gegeven door  Johan Raaimakers, Tantrisch masseur in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye, Tanja Schepers Tantrisch masseur en Body-worker.
Voor meer informatie over tantra massages en Johans praktijk aan huis, ga naar: www.tantra-atma.nl
Bekijk Tanja's website op: www.touch2move.info
Voor meer inhoudelijke informatie over de cursus kun je Johan direct mailen: johanraaimakers@gmail.com

Data

Zondag 29 juli - 5 augustus 2017
Zie ook agenda


Prijzen

6 persoons kamer ( gemengd gezelschap): € 605,-
4 persoons kamer (familiekamer): € 695,-
3 persoons kamer (familiekamer): € 735.-
2 persoons kamer (stellen): € 800,-
1 persoons kamer: € 900,-
Eigen tent: € 695,-
Eigen caravan / camper: € 720,-
1 of 2 persoons ingerichte tent: € 740,-
1 of 2 persoons ingerichte caravan: € 800,-

Prijzen zijn p.p. all in, dus inclusief cursus, 7 overnachting, maaltijden, drankjes bij de maaltijden, fruit, koffie en thee, en de avondactiviteiten. Alcoholische dranken tegen kleine vergoeding. Excl. materiaalkosten creatief.

Benieuwd naar onze kortingen in 2017? Lees hier meer.


Video impressie

Klik hier voor een video impressie van de lokatie.

Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven voor deze cursus.