tekst-taichi2016-2 

Ten Chi Nin     Healing the Self      Defending the Self      Knowing the Self

Ervaar het lichtvoetige gevoel alsof je op wolken loopt, maar tegelijkertijd ook sterk en stevig in je eigen kracht. Kom los van de constante maalstroom van gedachten en emoties. Tai chi Chaun en Martial Arts Master Chris Knibbe leert je met meditatieve bewegingen je aandacht naar het nu terug te brengen.

De cursus Tai Chi Chuan brengt je via verschillende wegen bij jezelf. Een schitterende combinatieweek, met dagelijks een Hatha yogales of creatief aan de slag in het kunstatelier.


Wat is Tai Chi Chuan

Tai Chi Chuan, of Taijiquan zoals het eigenlijk heet, bestaat al honderden jaren en wordt nog altijd beoefend door een groot deel van de Chinese bevolking.
Oorspronkelijk als zeer effectieve zelfverdediging, is Tai Chi langzaam uitgegroeid als een methode om de gezondheid te verbeteren, een kalme geest te verkrijgen en een gezonder leven te leiden.

Bij Tai Chi Chuan oefen je een vaste serie bewegingen die achter elkaar worden uitgevoerd. Centraal hierbij staat dat je beweegt met een rechte rug, in totale ontspanning. Je beweegt langzaam, als een soort bewegende meditatie.
Dit wordt ook wel het ‘lopen van de vorm’ genoemd. Hoe vaker je de vorm oefent, hoe groter het effect. Tijdens deze cursus leer je niet alleen de vorm. Diverse oefeningen helpen je als een doorlopende meditatie om los te komen van de constante maalstroom van gedachten en emoties. Je leert in het heden te komen en te blijven.
Tai Chi heeft een dusdanig positief effect op je fysieke en mentale gezondheid dat je na deze week op wolken loopt! Maar tegelijkertijd ook weer sterk en stevig in je eigen kracht komt te staan.

tekst-taichi2016-1 tekst-Taichi4


De cursus

Een les begint met een warming-up om zowel het lichaam als de geest voor te bereiden en de focus naar het ‘nu’ te brengen. Alle meridianen in het lichaam worden gerekt en opgewarmd zodat de Qi (levensenergie) beter gaat stromen.
Vervolgens volgen er enkele Qi-Gong oefeningen. Dit zijn eenvoudige oefeningen die de nadruk leggen op het ontspannen van het lichaam en een juiste ademhaling.
Na de voorbereidende oefeningen gaan we verder met het oefenen van de vorm.
Er worden ook partner-oefeningen gedaan om de vorm en zijn applicaties beter te begrijpen.
Als de principes enigszins bekend zijn, gaan we ook oefenen om de Qi bij anderen te voelen en leer je de basis principes hoe je op deze manier je eigen energiesysteem en die van een ander kunt voelen!
Ook zal de ademhaling en meditatie centraal staan tijdens de lessen.

Tai Chi Chuan is een geweldige uitbreiding op de Sadhaka Hatha Yoga lessen, maar tevens een heerlijke afwisseling op de creatieve cursus. Bij goed weer is het heerlijk om deze bewegingsvormen buiten te oefenen, en vinden de lessen plaats bij de rivier midden in het groen op het Sadhaka landgoed!

 tekst-taichi2016-3 tekst-Taichi6


Voor wie

De cursus is voor iedereen, ongeacht conditie, leeftijd of gezondheid.


Dagindeling

08.45 - 09.15 uur zonnegroet
10.00 - 12.30 uur Cursus*
14.30 - 17.30 uur Cursus*
21.00 - 22.00 uur avondactiviteit
Je kiest voor 5 dagdelen Yoga of 5 dagdelen Creatief, lees hier meer...
Er zijn in de week 6 lessen Tai Chi Chuan.
*de cursusindeling wordt op de eerste cursusdag bekend gemaakt.


tekst-gastenboek2016-taichi

Enkele reacties van deelnemers die de cursus hebben gevolgd

Ik volgde eerder Tai Chi lessen in het buitenland. Ik was verbaasd over de details en verdieping die Chris in de lessen weet over te brengen. Erg indrukwekkend. Willem

Ik had eigenlijk niet verwacht dat Tai Chi fysiek zwaar zou zijn…! Na de cursus voelde ik mij super-sterk, rustig en in balans. Ik probeer elke dag een stukje van de vorm te oefenen. Saskia

Wederom bedankt voor deze twee mooie weken. Als eerste de Kunstweek en daarna de combiweek Creatief en Tai Chi. Ik was niet bekend met Tai Chi maar Chris en Michelle wisten het voor mij tot leven te wekken! Ze zijn een zeer inspirerend paar. Ik hoop er volgend jaar weer bij te zijn. Wendy

Zonder veel verwachtingen kwam ik naar Frankrijk. Nu 7 dagen later voel ik me enorm verrijkt en ben ik overweldigd in positieve zin door jullie workshop. De combinatie die jullie leggen tussen Tai Chi, de chakraleer, vechtkunst, energiewerk is echt heel erg bijzonder en heeft mij veel geleerd. Niet alleen over die onderwerpen maar vooral ook over mezelf. Daarmee voelt dit echt als een groot cadeau dat ik van jullie heb gekregen. Bedankt! Grote waardering heb ik voor de wijze waarop jullie werken, vol passie en alle rust met de natuur, in contact met ons de cursisten. Jullie vullen elkaar goed aan. Een magisch duo. Richard

Chris en Michelle zijn een 'gouden duo'. Elkaar aanvullend en steeds een ander facet belichtend van de Tai chi en de Yoga waardoor er een prachtig geheel ontstaat. Heel veel toewijding, aandacht en betrokkenheid. Nooit is er stress om tot een eindresultaat te moeten komen. De Shiatsu en Pranic healing behandeling was heel bijzonder, voor het eerst heb ik echt mijn energetisch lichaam gevoeld!

tekst-Taichi3


Docenten

Chris Knibbe is docent in Oosterse Krijgskunsten, Taijiquan en Yoga en is Shiatsu therapeut en Pranic Healer. Samen met zijn partner Michelle Tarenskeen is hij eigenaar van Yoga Next door in Landsmeer: www.yoganextdoor.nl
Net terug van hun verblijf in India waar zij de lerarenopleiding Ten Chi Nin Taijiquan hebben gegeven, zullen zij hun kennis over het lichaam, de geest en de levensenergie delen met de cursisten in de Cursus Tai Chi Chuan (en Shiatsu Massage cursus en de training Martial Arts)  bij Sadhaka.

Data

Zondag 29 juli - 5 augustus 2017
Zie ook agenda


Prijzen

6 persoons kamer ( gemengd gezelschap): € 555,
4 persoons kamer (familiekamer): € 645,-
3 persoons kamer (familiekamer): € 685,-
2 persoons kamer (stellen): € 750,-
1 persoons kamer: € 850,-
Eigen tent: € 645,-
Eigen caravan / camper: € 670,-
1 of 2 persoons ingerichte tent: € 690,-
1 of 2 persoons ingerichte caravan: € 750,-

Prijzen zijn p.p. all in, dus inclusief cursus, 7 overnachting, maaltijden, drankjes bij de maaltijden, fruit, koffie en thee, en de avondactiviteiten. Alcoholische dranken tegen kleine vergoeding. Excl. materiaalkosten creatief.


Benieuwd naar onze kortingen in 2017? Lees hier meer.


Video impressie

Klik hier voor een video impressie van de lokatie.

Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven voor deze cursus.