tekst-Taichi1 

Ten Chi Nin     Healing the Self      Defending the Self      Knowing the Self

Kom via verschillende zelfverdedigingstechnieken en meditatie oefeningen met meer zelfverzekerdheid en kracht in het leven te staan. Vanuit jouw meest ontspannen neutrale houding kom je bij een diep intuïtief weten en reageren. Door je intuïtie, ademhaling, timing en weerbaarheid te ontwikkelen weet je beter om te gaan met conflicten met anderen en jezelf.

De cursus Martial Arts brengt je via verschillende wegen bij jezelf. Een schitterende combinatieweek, met dagelijks naar keuze een Hatha yogales of creatief aan de slag in het kunstatelier.


Oosterse Krijgskunst; De kunst van het overleven, de kunst van het leven

De Oosterse Krijgskunsten zijn honderden jaren oude methoden over het oorlog voeren, over het verdedigen van jezelf en je naasten. Vechten met de dood in de ogen gaf de strijders van het oude Japan een kijk op en een waardering van het leven, die ook nu nog zeer bruikbaar is.
De vele vechtkunsten (aikido, iaido, kyudo, kendo, etc.) en vechtsporten (judo, karate-do, sumo, taekwondo, etc.) zijn vrij recente versies van de authentieke Krijgskunst.
Ninjutsu is een mystieke krijgskunst, waarin de kunst van het overleven tot in detail is uitgewerkt: aanvals- en verdedigingstechnieken met en zonder wapen, kruip- en sluiptechnieken, intuïtie-training, kennis van de natuur en meditatie.

Bij de vechtkunsten zijn de schoonheid en efficiëntie van de beweging belangrijk, het bereiken van een soort meditatieve staat.
Bij de vechtsporten is de competitie belangrijk. Het overwinnen van de tegenstander met de meest efficiënte en effectieve technieken.

De Martial Arts week bij Sadhaka richt zich vooral op de meest effectieve vorm van zelfverdedigingstechnieken afkomstig uit de oude Samurai-scholen en Ninja-scholen. De eeuwenoude kennis is heden ten dage nog altijd actueel en uiterst bruikbaar om om te gaan met conflicten met anderen en jezelf. Ze helpen je om sterker in je schoenen te staan, met meer zelfvertrouwen, controle en kracht.

tekst-martial-arts5b

Meditatie

Ten tijde van de ontwikkeling en perfectie van de Krijgskunsten was er een constante dreiging van oorlog, en vetes. Er werd gevochten op leven en dood, met vlijmscherpe zwaarden, speren en stokken. De soldaten met rang (samurai) trainden zich niet alleen in het perfectioneren van de vechttechnieken, maar oefenden ook in meditatie. Ten tijde van strijd was het essentieel ‘het hoofd niet te verliezen’ en tevens niet te veel te hechten aan het leven zelf. Als paniek, angst of stress de overhand kreeg, was de strijd immers al bijna gestreden.

De essentie ligt in het vinden van de neutrale houding op zowel fysiek als mentaal niveau. Dit klinkt misschien wat vaag maar als je dit praktisch toegepast krijgt in de week zal het duidelijk worden! Vanuit deze positie ontstaat namelijk een intuïtief weten en reageren; je weet zonder erover na te denken wat de beste timing is, de beste positie ten opzichte van je tegenstander, kortom; hoe de situatie te controleren en de best mogelijke uitkomst te creëren.

In deze week leer je dus niet alleen bruikbare vecht- en zelfverdedigingstechnieken, maar werken we ook aan het verder ontwikkelen van je intuïtie, timing, bewustzijn, ademhaling, weerbaarheid en acceptatie.

Er wordt in de cursus niet met zwaarden of wapens gewerkt, maar Chris zal wel laten zien hoe die vroeger werden ingezet.

tekst-martailarts1 tekst-yoga2014-2

De cursus

We starten elke dag met een uitgebreide warming up, waarbij niet alleen de spieren worden gestrekt, maar ook werken aan roltechnieken en valbreken. Er is aandacht voor ademhalingsoefeningen en bewustzijnstraining. Daarna veel techniektraining, alleen of met partners. Het uitvoeren van de juiste technieken, met de juiste timing en intentie staan centraal. Soms oefenen we binnen in de dojo (trainingszaal), maar als het weer het toelaat is het ook heerlijk om lessen buiten te doen, om ook met de natuurelementen te werken. Er zal ook een nachttraining zijn. Elke dag is verschillend, met andere elementen en aandachtspunten, zodat elke beoefenaar, beginnner of gevorderde op zijn/haar interesse en blokkades wordt aangesproken en kan groeien.

Martial Arts is een geweldige uitbreiding op de Sadhaka Hatha Yoga lessen, maar tevens een fijne afwisseling op de creatieve cursus. 

tekst-martial-arts3 tekst-martial-arts2

Voor wie

De cursus Martial Arts is voor iedereen, met een redelijke basis conditie.


Dagindeling

08.45 - 09.15 uur zonnegroet
10.00 - 12.30 uur Cursus*
14.30 - 17.30 uur Cursus*
21.00 - 22.00 uur avondactiviteit
Je kiest voor 5 dagdelen Yoga of 5 dagdelen Creatief
, lees hier meer...
Er zijn in de week 6 lessen Martial Arts.
*de cursusindeling wordt op de eerste cursusdag bekend gemaakt.


Enkele reacties van deelnemers die de cursus hebben gevolgd

Ik volgde eerder lessen in het buitenland. Ik was verbaasd over de details en verdieping die Chris in de lessen weet over te brengen. Erg indrukwekkend. Willem

Na de cursus voelde ik mij super-sterk, rustig en in balans. Saskia

De lessen die Chris samen geeft zijn een heel bijzondere ervaring. De apparte Shiatsu- en de healingbehandeling die ik bij hen boekte, met daarna nog Martial Arts waren een verrijking…heel speciaal! Christina

Ik heb zeer genoten van de lessen en ik hoop dit in het vervolg nogmaals te kunnen doen. Chris is in staat mensen te bereiken en hun grenzen te verleggen. Het is niet altijd gemakkelijk mensen diepgang te leren, maar ik ben er zeker van dat het jou is gelukt. Marco 

tekst-martial-arts4


Docent

Chris Knibbe is docent in Oosterse Krijgskunsten, Taijiquan en Yoga en is Shiatsu therapeut en Pranic Healer. Samen met zijn partner Michelle Tarenskeen is hij eigenaar van Yoga Next door in Landsmeer: www.yoganextdoor.nl
Net terug van hun verblijf in India waar zij de lerarenopleiding Ten Chi Nin Taijiquan hebben gegeven, zullen zij hun kennis over het lichaam, de geest en de levensenergie delen met de cursisten in de Cursus Tai Chi Chuan (en de Cursus Shiatsu Massage en  Martial Arts) bij Sadhaka.

Data

Zondag 15 - 22 juli 2017
Zie ook agenda


Prijzen

6 persoons kamer ( gemengd gezelschap): € 525,-
4 persoons kamer (familiekamer): € 615,-
3 persoons kamer (familiekamer): € 655,-
2 persoons kamer (stellen): € 720,-
1 persoons kamer: € 820,-
Eigen tent: € 615,-
Eigen caravan / camper: € 640,-
1 of 2 persoons ingerichte tent: € 660,-
1 of 2 persoons ingerichte caravan: € 720,-

Prijzen zijn p.p. all in, dus inclusief cursus, 7 overnachting, maaltijden, drankjes bij de maaltijden, fruit, koffie en thee, en de avondactiviteiten. Alcoholische dranken tegen kleine vergoeding. Excl. materiaalkosten creatief.


Benieuwd naar onze kortingen in 2017? Lees hier meer.


Video impressie

Klik hier voor een video impressie van de lokatie.

Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven voor deze cursus.