tekst-biodanza1

 

Deze cursus brengt je via verschillende wegen bij jezelf. Een schitterende combinatieweek, met dagelijks een Tantra yogales of creatief aan de slag in het kunstatelier, en dagelijks Biodanza. Een week kortom waar je uitgerust, geinspireerd en opgeladen van terugkeert.

Wat is Biodanza?

Biodanza betekent letterlijk “De dans van het leven”. Bio betekent letterlijk leven, danza betekent dans. Het is een systeem, ontwikkelt door de Zuid-Amerikaanse psycholoog Rolando Toro.
Biodanza gebruikt muziek en beweging en zet dit in voor expressie en een gevoel van samenhorigheid. Het geeft je op speelse wijze de mogelijkheid om kennis te maken en uitdrukking te geven aan de potenties die je in je draagt. Je hoeft niet te kunnen dansen. Er is niemand die naar je kijkt of je beoordeelt. Het gaat er niet om dat het er mooi uitziet. Het gaat er juist om dat jij je lekker voelt bij wat je doet en plezier ervaart. Biodanza leert je juist vanuit je intuïtie vrij te bewegen, en dit gevoel neem je vervolgens mee in andere situaties in je dagelijks leven. Je wordt een spontaner en blijer mens! Je durft als vanzelf meer ruimte in te nemen. Biodanza heeft dan ook een positief effect op je energiehuishouding, zelfvertrouwen en relaties. Je gaat je energieker, vitaler en gelukkiger voelen. Het bevordert een goede gezondheid van lijf en geest. Het helpt om bewuster in het leven te staan, meer in balans te leven en meer eenheid te ervaren met de wereld om je heen. Biodanza is een weg naar een gelukkiger en vrijer leven.

tekst-biodanza2 tekst-biodanza5

Voor wie is Biodanza?

Biodanza is voor iedereen: man, vrouw, jong, oud, stijf, moe of fit, het maakt niet uit. Leren dansen is niet het doel (er zijn geen danspasjes), maar de weg om  meer in balans te komen, je blijer, ontspannen en levendiger te voelen.
Je danst op blote voeten, bij goed weer heerlijk buiten in het open veld, of binnen in de prachtige lichte yoga ruimte en in kleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen.


Creatief

Creëren is een prachtig proces van uitproberen en experimenteren, het vrijmaken van je creatieve stroom waarbij je jezelf op een nieuwe manier ontdekt. Het is inspannend, ontspannend en geeft veel energie... Je kunt kiezen uit een verscheidenheid aan kunstdisciplines en ze combineren en afwisselen, net wat bij je past: mozaïek, beeldhouwen, tekenen, schilderen, aquarelleren, glas-in-lood, linodruk, sieraden maken en boetseren. Beeldend docent Patricia Benjamins inspireert je met de veelzijdige materialen en gereedschappen in haar kunstatelier, die je vingers doen jeuken.

tekst-atelier2015

Tantra Yoga

Vind jezelf dansend en lachend het leven vieren in Sadhaka's prachtige yoga ruimte. De Tantra yogalessen gegeven door yogadocent Wim Molinello zijn verfrissend speels en humorvol. Ze zijn gericht op spirituele groei. Je wordt uitgenodigd je op fysiek, energetisch, mentaal en emotioneel niveau te openen en verder te ontplooien. Hij haalt je uit je comfort zone, leert je zelf je grenzen te ervaren naar totale vrijheid en laat je thuiskomen in jezelf. Soms zie je jezelf geconfronteerd, maar na een traan is er altijd een lach als nooit tevoren.

Kom uit je hoofd in je hart en voel: dit ben ik

Bij de warming up met bewegingsexpressie op muziek kom je vrij in je lichaam en gaat de energie stromen (zoals Osho zei "Gooi alle gekte eruit ").
Elke les is anders, met contactoefeningen, actieve meditaties en Tantrische massage oefeningen, waarbij hart-tot-hart verbindingen centraal staan. Docent Wim leert je niet te kijken naar je buurman, of een leraar te volgen, maar te voelen. Leer luisteren naar je eigen lichaam en liefdevol zijn naar jezelf toe. Je bent zelf de creator van je eigen universum. Hij geeft je de regie terug over je lichaam, acties en reacties. Je wordt zelf verantwoordelijk voor je leven. Wat een stap! Wat een transformatie. Hoe waardevol!

tekst-tantra2015-4a

Dagindeling

08.45 - 09.15 uur zonnegroet
10.00 - 12.30 uur Cursus*
14.30 - 17.30 uur Cursus*
21.00 - 22.00 uur avondactiviteit
Je kiest voor 5 dagdelen Tantra Yoga of 5 dagdelen Creatief
Er zijn in de week 6 lessen Biodanza.
*de cursusindeling wordt op de eerste cursusdag bekend gemaakt.

tekst-biodanza4


Docent

De cursus Biodanza wordt gegeven door Biodanza Facilitator Monique Sajet.
Voor meer informatie over de cursus Biodanza kun je Monique direct mailen: welkom@moniquesajet.nl
Moniques website: www.moniquesajet.nl

Data

Zondag 27 augustus - 3 september 2017
Zie ook agenda


Prijzen

6 persoons kamer ( gemengd gezelschap): € 525,-
4 persoons kamer (familiekamer): € 615,-
3 persoons kamer (familiekamer): € 655.-
2 persoons kamer (stellen): € 720,-
1 persoons kamer: € 820,-
Eigen tent: € 615,-
Eigen caravan / camper: € 640,-
1 of 2 persoons ingerichte tent: € 660,-
1 of 2 persoons ingerichte caravan: € 720,-

Prijzen zijn p.p. all in, dus inclusief cursus, 7 overnachting, maaltijden, drankjes bij de maaltijden, fruit, koffie en thee, en de avondactiviteiten. Alcoholische dranken tegen kleine vergoeding. Excl. materiaalkosten creatief.

Benieuwd naar onze kortingen in 2017? Lees hier meer.


Video impressie

Klik hier voor een video impressie van de lokatie.

Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven voor deze cursus.