TerugCOM_SIMPLECALENDAR_PRINTe-mail sturenvCal/iCal
Datums:
19.08 - 26.08.2018
Tijd:
16:00
Prijs vanaf:
€ 480,-
Locatie:
Le Moulin
Adres:
Moulin d'Orsenne, 36190 Orsenne, Frankrijk
Contactpersoon:
Patricia Benjamins,Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Webpagina:
http://www.sadhaka.nl
Telefoon:
++33 (0)980762430

Deze week is voor de yogabeoefenaar die geinteresseerd is in spiritualiteit en zichzelf verder wil ontplooien om bewuster in het leven te staan.

In contact komen met ons hogere bewustzijn

Het doel van deze intensieve yogatraining is bewust te worden van het hier en nu, van onze eigen gevoelswereld en stevig te aarden zodat we ons energetisch (verder) kunnen openen.
Maak contact met de wereld die in je eigen wezen schuilt en ontdek je eigen kracht en licht.

Vind jezelf dansend en lachend het leven vieren in Sadhaka's prachtige yoga ruimte. Het yoga programma is verfrissend speels, pittig en humorvol. Het is gericht op je spirituele groei. Je wordt uitgenodigd je op fysiek, energetisch, mentaal en emotioneel niveau te openen en verder te ontplooien. Yogadocent Wim Molinello haalt je uit je comfort zone, leert je zelf je grenzen te ervaren naar totale vrijheid en laat je thuiskomen in jezelf. Soms zie je jezelf geconfronteerd, maar na een traan is er altijd een lach als nooit tevoren.

Op weg naar je eigen verlichting

Over het onderwerp 'verlichting' zijn hele boeken geschreven. Yogadocent Wim wil het samenvatten in één zin: het lichter maken van jouw zijn in dit universum.

De technieken die we gaan gebruiken in deze training zijn zeer oud, zoals Zen, Hatha-, Bhakti-, Djana-, Tantra-, Mantra- en Raja yoga. Yogadocent Wim Molinello laat je deze week een pad zien. Je gaat het zelf bewandelen. Niemand gaat dat voor jou doen. Hij begeleidt je daarin. Het kan het beste bewandeld worden met zo weinig mogelijk bagage. Oude bagage die die niet meer bruikbaar is en we onnodig in onze rugzak meedragen geven we in liefde af. De ruimte die vrij komt vullen we met nieuwe inzichten, wijsheden, licht en liefde.
Is dat pad HET pad? Nee, het is gewoon een pad. Er zijn vele paden. En sommige paden gaan naar de bergtop. En als je daar aankomt en van het uitzicht geniet, zie je andere bergtoppen.


Enkele onderdelen in de cursus

Elke dag start met een intensieve Hatha Yoga les. Er is een gevarieerd middagprogramma. We gaan onze aura opschonen en in contact komen met ons hogere zelf en ons energetisch lichaam. Bewust Zijn op deze aarde, in dit universum. Weet dat je er zijn mag. Jij bent het middelpunt van jouw universum. Jij bent de creator van je eigen wereld. En jij bepaalt hoe en waar jij in deze wereld staat.
We proberen ook inzicht te krijgen in wat meditatie eigenlijk is. Wat zijn de bergen en de dalen in meditatie, en wat kan het voor jou betekenen? We gaan op zoek naar onze eigen kern van licht, waarheid, liefde, inzicht, en vrede. Waar staan we in dit leven en wat is het volgende stapje.

 

Yoga
Wim begint zijn yogalessen traditioneel met een Dharma talk. Ze gaan over alle aspecten van het leven, gezien in het licht van yoga. Wims talks zijn altijd uniek. Hij bereidt deze namelijk nooit voor maar laat de woorden komen zoals ze moeten komen, afgestemd op de mensen en de energie van dat moment. Ze raken daarom altijd, soms in een plotseling persoonlijk inzicht, in bevestiging of weerstand.  

Kom uit je hoofd in je hart en voel: dit ben ik

Bij de warming up met bewegingsexpressie op muziek kom je vrij in je lichaam en gaat de energie stromen (zoals Osho zei "Gooi alle gekte eruit ").
De Hatha yoga lessen zijn pittig en dynamisch. Je komt uit je hoofd weer in je lijf. Docent Wim leert je niet te kijken naar je buurman, of een leraar te volgen, maar te voelen. Leer luisteren naar je eigen lichaam en liefdevol zijn naar jezelf toe. Je bent zelf de creator van je eigen universum. Hij geeft je de regie terug over je lichaam, acties en reacties. Je wordt zelf verantwoordelijk voor je leven. Wat een stap! Wat een transformatie. Hoe waardevol!

tekst-yoga2015-7


Meditatie
Een aantal meditatietechnieken waar Wim uit put, afhankelijk van de groep zijn: De Sadhaka Aktieve Meditaties (Zen, Bhakti karma, Surya Namaskar en Aum mantra meditatie), bewegings-, stilte- en geluidsmeditaties, open-, gesloten- en begeleide meditaties, gong en Tibetaanse klankschaalmeditaties, licht en aura opschoningsmeditaties. Objecten van meditatie die aan bod komen: probleemoplossend, enthousiasme, liefde en louter Zijn. Tevens ga je werken met je eigen karma in het heden, verleden en toekomst. Om het resultaat van je meditaties te verhogen doen we diverse houdingen en bewegingsoefeningen uit de Hatha yoga en energiebeheersingsoefeningen.

tekst-yoga2015-1 tekst-yoga2015-2

 

Enkele reacties van deelnemers die de cursus hebben gevolgd


Na deze week ga ik verhuizen. Verhuizen naar een groter huis. Een grotere tempel, mijn keurslijf past niet meer. Vrijer, lichter en blijer vang ik mijn terugreis aan. Chris

... zoals het leven bedoeld is, alles mag (wauw). Dank voor een heerlijke week, van licht, liefde en erg veel humor. Marianne

Voelen, voelen, voelen.... Inspirerend, intens, leerzaam, liefdevol. Dank je wel! Jeanine

Ik kan de dankbaarheid van deze week die ik voel niet beschrijven in een paar woorden. Ik laat het er dus Nu gewoon zijn. In licht en liefde. Veerle  

Een verademing, yoga en bewustzijn op zo'n domein, omringt en gedragen door liefde. Kunnen openbloeien. Heerlijk. Willem

Een meer dan welkome verdieping van mijn leven. Een goed gevoel. Een heel goed gevoel! (En een beetje spierpijn) Erik

Ik ben thuis gekomen in mezelf. Dank! Liefs, Elise  

Wat jullie hier creëren is mooi, puur. Dankjewel dat ik hier in jullie sfeer mocht thuiskomen. Van hier vervolg ik mijn weg verder- met de inzichten, de energie, de liefde in mijn rugzak. Hilde

Dagindeling

Er wordt een programma geboden van ongeveer 6 uur. De dag begint om 8.45 uur met de zonnegroet (Surya Namaskar). Tot 10 uur is er stilte. Na het ontbijt volgt een intensieve Hatha - Raja yogales, die wordt afgesloten met een meditatieoefening. Na de lunch is er een middagprogramma waarvan de inhoud varieert. Na de warme maaltijd is er een gevarieerd avondprogramma waaronder een Tibetaanse klankschaalmeditatie, een muzikale of een creatieve activiteit (klik om het avondprogramma en massage-aanbod te bekijken). Het is mogelijk lesblokken over te slaan. Er is ruimte om zelf extra te oefenen. Halverwege de week is er een middag vrij voor eigen invulling. 24 uur per dag kun je je vragen stellen. En ook erg belangrijk: er is mentale ruimte om te verwerken wat er is geleerd. Aan het einde van de cursusweek is er 's avonds een gezamenlijke afsluiting met lekker swingen in de dojo. De volgende ochtend na het ontbijt vertrekt iedereen weer naar huis (of blijft nog een week).
 

Voor wie is deze training?

Voor de yogaboefenaar met 1 tot jarenlange ervaring met Hatha yoga. Je bent in goede fysieke en mentale gezondheid, in het bezit van een redelijke basisconditie en hebt de wil om energie te stoppen in je spirituele groei. Je hoeft niet lenig te zijn, dat wordt je vanzelf. Heb je geen yogaervaring dan adviseren wij de Combiweek Yoga en Creatief bij Sadhaka. Mensen in een burnout, depressie of met fysieke beperkingen kunnen de lessen als (te) zwaar ervaren. We adviseren je een zachtere (yoga) vorm te kiezen. Niet zeker? Neem gerust persoonlijk contact met ons op.
De groepsgrootte bedraagt maximaal 16 personen.

tekst-yoga2015-8 

Docent

Deze Yoga Intensive Retreat wordt gegeven door yogadocent Wim Molinello.

Data

Zondag 19 - 26 augustus 2018
Zie ook agenda


Prijzen

6 persoons kamer ( gemengd gezelschap): € 480,-
4 persoons kamer (familiekamer): € 580,-
3 persoons kamer (familiekamer): € 620,-
2 persoons kamer (stellen): € 685,-
1 persoons kamer: € 785,
Eigen tent*: € 580,-
Eigen caravan / camper*: € 605,-
1 of 2 persoons ingerichte tent*: € 625,-
1 of 2 persoons ingerichte caravan*: € 685,-

*de 2e persoon in een tent/caravan ontvangt € 50,- kampeerplekkorting

Prijzen zijn p.p. all in, dus inclusief cursus, 7 overnachting, maaltijden, drankjes bij de maaltijden, fruit, koffie en thee, en de avondactiviteiten.

Benieuwd naar onze kortingen in 2018? Lees hier meer.


Video impressie

Klik hier voor een video impressie van de lokatie.

Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven voor deze cursus.