Vrijwilliger bij Sadhaka

tekst-gastenboek2014-27juli-2

Combineer ontspanning en vrijwilligerswerk in het zonnige hartje van Frankrijk.
10 weken in het hoogseizoen heeft Sadhaka plaats voor elke week 5 vrijwilligers die een gratis werkvakantie kunnen doen. De rest van het jaar ben je van harte welkom om deel uit te maken van ons vrijwilligersteam, en te helpen bij de renovatie en diverse ecologische projecten op Le Moulin.

Vrijwilligersprofiel

De vrijwilligers zijn gezonde, enthousiaste en zelfstandige mensen van 23 tot 60 jaar die het een uitdaging vinden om groepen mensen gastvrij te ontvangen. De vrijwilligers zijn als onderdeel van het team verantwoordelijk voor een aangenaam verblijf van de gasten. 7 dagen in de week assisteer je bij het verzorgen van de maaltijden voor de cursusgroepen en zorg je dat het gebouw er netjes en schoon uit blijft zien. Daarnaast is er de mogelijkheid om creatief bezig te zijn en aan yoga-onderdelen mee te doen. De vakantiesfeer, de natuur, de aangrenzende zwemvijver en de mooie lokatie Le Moulin maken een werkvakantie bij Sadhaka zowel inspannend als onspannend.    

tekst-tantra2015-1

Periode

Tijdens de meivakantie 29 april - 8 mei 2016.
Tijdens onze International Tantra Yoga Retreat van 2 - 20 juni. Je dient voor deze retraite goed engels te kunnen spreken.
Tijdens de zomer minimaal 2 tot maximaal 3 weken* in de periode van donderdag 7 juli tot en met dinsdag 6 september 2016.
* Kom je eerst een week een cursus volgen, of heb je al eens bij Sadhaka vrijwilligerswerk gedaan, dan is het ook mogelijk om slechts 1 week als vrijwilliger te komen werken. 

Wat bieden wij aan?

Je verblijf is geheel gratis. Dat houdt in dat de maaltijden gratis zijn en je verblijf op de camping in een eigen tent of caravan. Het is ook mogelijk om een ingerichte Sadhakatent of caravan te huren (  175,-). We kunnen helaas geen reiskostenvergoeding aanbieden, maar wel bemiddelen bij het zoeken naar een lift. Er is dagelijks de mogelijkheid om mee te doen aan creatieve cursusonderdelen, de zonnegroet voor het ontbijt èn de avondactiviteiten.

Werktijden

Je werkt 7 dagen aaneengesloten. 6 dagen 5 uur per dag. De 7e dag is de wisseldag waarbij het team de hele dag in touw is om samen de lokatie weer gereed te maken voor de nieuwe cursusgroep, de nieuwe cursisten op te vangen en de gezamenlijke introductie en kennismaking bij te wonen.
De werktijden en werkverdeling zijn in overleg met het team.
Je krijgt de mogelijkheid om creatief bezig te zijn, aan yoga-onderdelen en de avondactiviteiten mee te doen. Daarmee en met andere wensen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden.

  

Werkzaamheden

Je werkt zelfstandig bij 1 van de volgende taken:
-    Het klaarzetten, bijhouden en afruimen van het ontbijt, klaarzetten lunch**.
-    Het klaarzetten, bijhouden en afruimen van de lunch**.
-    De kok assisteren bij het diner, keukendienst.
-    Manusje van alles, tuinwerkzaamheden
** aangevuld met huishoudelijke taken

De taken en de taakverdeling gaan in overleg met het team waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met elkaars wensen en voorkeuren. De taken worden elke week opnieuw verdeeld. We vragen een stuk samenwerking, eigen verantwoordelijkheid en zelfwerkzaamheid.

Wat andere vrijwilligers vinden van hun verblijf bij Sadhaka

Met veel plezier heb ik zomer 2015 vrijwilligerswerk gedaan bij Sadhaka. Het heeft me echt goed gedaan! Ik vond het erg leuk om op een alternatieve wijze vakantie te houden en me in te zetten voor het geheel. Af en toe doe ik thuis nog de zonnegroet en denk aan die ontspannen uurtjes yoga (ont- en inspanning voor mind and body). En ik ben ook wat vegetarische recepten rijker geworden. Het is goed georganiseerd op Le Moulin, het loopt op rolletjes en iedere vrijwilliger heeft zijn/haar eigen taken. Patricia en Wim geven al 10 jaar deze cursussen en dat zie je terug in alles. De combinatie cursus en werk (5 uur per dag) is prima. Een mooie plek, leuke sfeer en gezellige mensen. Ik kom zeker weer een keer terug.
Roelinde Boot.   

Wauw wat een fijne weken!!! Zo mooi, zo intensief, zo in verbinding, zo kloppend. En dan rest mij nog maar een ding: jullie ook bedankt!
Gaby  

tekst-vrijwilliger2015


Verantwoordelijkheid

Het werken als vrijwilliger is niet vrijblijvend. Je bent in goede geestelijke en lichamelijke conditie en hebt geen gezondheidsklachten die de uitvoering van de werkzaamheden voor Sadhaka in de weg staan. Je ondertekent een vrijwilligersovereenkomst en je betaalt een borg van 100 euro die je na de afgesproken werkperiode van ons terug ontvangt. 

Verzekering

Sadhaka is niet aansprakelijk voor de gevolgen van eventuele ziekte of ongevallen die ter plaatse tijdens het verblijf zijn ontstaan, resp. hebben plaatsgevonden. Jij hebt zelf een ziektekosten- en risicoverzekering of sluit deze verzekering voor dat doel af. Een reisverzekering kan daarvoor eventueel dienen.

Video impressie

 

Heb je interesse? Mail ons en vermeld daarbij je (bij voorkeur vaste) telefoonnummer en skypenaam en stuur een recente c.v. mee met foto. Of meld je direct aan via ons vrijwilligersformulier. Dan nemen we z.s.m. contact met je op en maken we een skype afspraak voor een intake gesprek.