Johan geeft twee cursussen bij Sadhaka in Frankrijk, de cursus Tibetaanse Tantra massage en samen met Silvia Elisa de cursus Tantra & Shibari Experience. Zij geven samen ook weekend- en dagcursussen in Nederland.
Het jaarlijkse Kennismakingsweekend Tantra Yoga en de vervolgcursus Tantra, Prana en verbinding in Nederland verzorgt hij samen met Sadhaka docenten Wim Molinello en Patricia Benjamins.


Johan Raaimakers

tekst-johan-masseurl

Tantrisch masseur in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye.

Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu.  Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot Tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (Vipassana en Tenang). Ik heb de diepgaande werking ervaren die een massage heeft op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en Prana Flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van Tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans.
Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies.             
Ik heb ervaringen opgedaan bij de Rasayana Tantra Academie in Rotterdam. Ik volgde daar diverse scholingen van nationale en internationale docenten in diverse Tantra disciplines. Verder ben ik ook actief buiten Nederland en Europa. Ik werk regelmatig als gast body-worker op diverse evenementen en ik werk nauw samen met een collega uit München bij diverse cursussen en opleidingen waarbij “De Shift” een jaarlijks hoogtepunt is. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse Tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat Tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. De Tibetaanse Tantra massage trilogie “Prana & Verbinding” en “De speeltuin van Prana” en de “Tantra & Shibari” workshops zijn daar mooie voorbeelden van. Ook organiseer ik samen met collega’s diverse weekendworkshops met diverse thema’s in het voor-en najaar.

Voor meer info over Johan en zijn Atma Massage praktijk, kijk op: www.Tantra-atma.nl

 

Cursisten vertellen over Johan

Ik vond de Tibetaanse Tantra Massage cursus in Frankrijk echt fantastisch. Ik heb Johan als begeleider ervaren als integer, geaard, liefdevol, krachtig en zacht tegelijkertijd: super fijn. Ik ben heel praktisch ingesteld dus ik vond het heerlijk dat we gelijk aan de slag gingen. Verblijven op centrum Sadhaka maakte het helemaal áf, een ideale combinatie zou ik zeggen. (Wendy Doeleman)

Johan knows how to bring somebody a bit closer to some of the secrets of Tibetian Tantra. I am still overwhelmed from the love, the flow and the support and trust. I am impressed by the perfect way of teaching Johan has shown. There had been the wonderful manifestation of love and beauty, which we have seen during the demonstrations of Johan and princess Francis. (Alexander)

I thank Johan so much for spreading such beautiful, deep and loving knowledge that will enrich me for the rest of my life I feel already. I feel the Tibetan Tantra Massage cours at Sadhaka has had a huge influence on me and my way of being and flowing through life. Even more connected then before, to an abundant and endless source of love within. (Johan B)

Johan is in staat vanuit een krachtig zelf-bewust-Zijn en op een liefdevolle, gelijkwaardige maar ook uitnodigende manier in contact te gaan met de ander. (Desire)

 


Silvia Elisa

Tantrisch masseur, Shibari healer en coach

Natural Bliss is een natuurlijke staat van zijn, het moment dat je hoofd stopt met denken en je lichaam en gevoel het overnemen. Soms vergeten we even hoeveel fun en ontspanning intimiteit of vrij bewegen ons kan brengen. Doordat we andere prioriteiten voor laten gaan kunnen we misschien tijdelijk geen aansluiting meer vinden in onze relatie of in onszelf. Ik organiseer events waar je weer anders naar jezelf of elkaar gaat kijken. Je kan hierdoor los komen van wat wel en niet mag of hoe het eruit ‘zou moeten zien’.
–Hoe zou het zijn om je fantasie uit te leven?
–Wat ligt er verscholen in je schaduwzijde?
–Wat is je diepste verlangen?
–Wat gebeurt er als je even buiten je comfortzone stapt in een nieuwe ervaringen?
–Welke mogelijkheden zijn er om dieper met elkaar in verbinding te komen?
In Natural Bliss komt mijn passie voor vrijheid in seksualiteit en mijn passie voor verdieping in bewustzijn samen. Ik geloof dat bewustzijn en seksualiteit bij elkaar horen. Door je te bevrijden van je conditionering, taboes en schaamte kun je dieper in verbinding komen met jezelf. Van internationale management studies naar een Ashram in Thailand, een heilige berg in India en yoga in Mexico... mijn ontdekkingstocht is eindeloos. Ik heb verschillende opleidingen gedaan in healing zoals chakra therapie, massages en coaching. Ik heb jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt als coach in klantgerichte communicatie. Mijn vrijheid in seksualiteit en vrijheid in bewegen is een rode draad in mijn leven. Ik heb op veel verschillende manieren de vrijheid in seksualiteit, vrij bewegen en bewustwording onderzocht en het vooral ook beleefd, van tantra tot kinky, vechtsporten en dans, het is een oneindige reis met mooie maar vaak ook confronterende ervaringen. In verbinding met onszelf en anderen vinden we intimiteit, grenzen ontdekken, persoonlijke groei, hoe kunnen we geven en ontvangen, vertrouwen, ons zelfbeeld en zelfvertrouwen. Er is zoveel te ontdekken en dat doe ik graag samen.

Kijk voor meer info over Silvia en haar activiteiten in Nederland op: www.naturalbliss.nl