20 - 27 juli 2019

Ten Chi Nin ‘Give expression to life"

Move | Play | Feel | Experience | Connect

 

Hoe kunnen we volledig leven, volledig aanwezig zijn en bewust? Als we los weten te komen van de beperkingen door verleden en toekomst, als we los kunnen komen van valse concepties over onszelf, dan zijn we in staat te leven naar ons volle potentieel!
We willen vreugde… Dit is een eenvoudige, maar tevens een wezenlijk belangrijk gegeven! Als we de keuze hebben ,zouden we dan iets anders kiezen? Zouden we bewust kiezen voor ellende, pijn, verdriet en depressie, in plaats van vreugde, vrijheid en geluk? Nee, natuurlijk niet! Maar vaak denken we dat we dit (nog) niet verdienen, of dat anderen verantwoordelijk zijn voor ons geluk…

 

Waar werken we aan? 

flexibiliteit, balans, vrij bewegen, meditatief bewegen, bewustzijn, intuïtie, het oplossen van vastzittende fysieke, mentale en emotionele zaken

Wat kun je verwachten? 

Een beter inzicht in het leven, in vrijheid, een groter bewustzijn van alles: een volledige expressie van dit leven!

Een centraal thema is ‘het midden’. Waar vindt je dit midden; deze plek waar je in balans staat, krachtig en met overzicht naar alle richtingen? In het midden kom je in het NU.

Hoe ziet een les eruit?

We gebruiken oefeningen uit Yoga, Dans, Martial Arts, Mixed Movement. soms op een yogamat, soms bewegend door de ruimte.
Combinatie met creatief

De cursus beslaat zowel een ochtendles van 2 1/2 uur als een les in de middag. Het is ook mogelijk na de ochtenden Ten Chi Nin yoga en in de middagen in het kunstatelier onder begeleiding van beeldend docenten Patricia Chandra Benjamins creatief aan de slag te gaan met schilderen, mozaieken, beeldhouwen, sieraden maken, linoleumdrukken en/of boetseren met klei. Klik hier voor meer informatie over de Kunstcursus.

Cursusinhoud

Rode draad in de week zijn de oefeningen en houdingen uit Yoga, Tai Chi, Qi Gong en Martial Arts (Ninjutsu)
* Vind het midden en verbeter je balans, kracht en flexibiliteit
* Merk het effect op van de invloed van ademhaling op je denken en doen
* Ervaar spelenderwijs hoe je in balans kunt blijven als een ander je daaruit probeert te brengen
* Leer bewust aanwezig te zijn en te blijven in het hier en nu

  


Op een hele bewuste en vertraagde manier worden het lichaam en de ademhaling met elkaar verbonden.
Je leert de levensenergie (Prana uit India, Ki in ‘t Japans, Qi in het Chinees) te voelen en te sturen naar die plekken waar de energie minder goed stroomt. We gebruiken hiervoor de specifieke kennis over de energiebanen en energiecentra uit de Oosterse Geneeskunst.

Als we de balans hebben gevonden, gaan we met speelse partner-oefeningen aan de slag om te observeren of de balans wordt beïnvloed door een ander; kun jij in het midden blijven in verbinding met de ander? Wat gebeurd er met je als je uit balans wordt gebracht? En kun je dit toepassen in het dagelijks leven? Hoe meer je oefent, hoe sneller je weer terug komt in het midden en zo de situatie neutraal kunt bekijken en al dan niet actie onderneemt.

Kortom, Ten Chi Nin Yoga is een praktische benadering op een eeuwenoud vraagstuk: Hoe kun je een leven leiden waarbij je volledig bij jezelf kunt blijven, waarbij je flexibel kunt omgaan met alles wat jou uit balans brengt? Bevindt de tegenstander zich tegenover je, of misschien binnen in jou?


Dagindeling

08.45 - 09.15 uur zonnegroet (optioneel)
10.00 - 12.30 uur Cursus Ten Chi Nin
14.30 - 17.30 uur Cursus Ten Chi Nin of creatief
21.00 - 22.00 uur avondactiviteit (optioneel)

Bij goed weer is het heerlijk om deze bewegingsvormen buiten te oefenen, en vinden de lessen plaats bij de rivier midden in het groen op het Sadhaka landgoed!
Voor wie

De cursus Ten Chi Nin is geschikt voor iedereen, met een redelijke basisconditie en voor alle leeftijden. Ervaring is niet nodig.


Enkele reacties van deelnemers die de cursus hebben gevolgd

Zonder veel verwachtingen kwam ik naar Frankrijk. Nu 7 dagen later voel ik me enorm verrijkt en ben ik overweldigd in positieve zin door jullie workshop. De combinatie Chris legt tussen Tai Chi, de chakraleer, vechtkunst, energiewerk is echt heel erg bijzonder en heeft mij veel geleerd. Niet alleen over die onderwerpen maar vooral ook over mezelf. Daarmee voelt dit echt als een groot cadeau dat ik van hem heb gekregen. Bedankt! Grote waardering heb ik voor de wijze waarop hij werkt, vol passie en alle rust met de natuur, in contact met ons de cursisten. Richard

Ik heb zeer genoten van de lessen en ik hoop dit in het vervolg nogmaals te kunnen doen. Chris is in staat mensen te bereiken en hun grenzen te verleggen. Het is niet altijd gemakkelijk mensen diepgang te leren, maar ik ben er zeker van dat het jou is gelukt. Marco   

Wederom bedankt voor deze twee mooie weken. Ik was niet bekend met Tai Chi maar Chris wist het voor mij tot leven te wekken! Hij is een zeer inspirerend leraar. Ik hoop er volgend jaar weer bij te zijn. Wendy

Steeds een ander facet belichtend van de Ten Chi Nin ontstond er in de week een prachtig geheel. Heel veel toewijding, aandacht en betrokkenheid. Nooit is er stress om tot een eindresultaat te moeten komen. De Shiatsu en Pranic healing behandeling was ook heel bijzonder, voor het eerst heb ik echt mijn energetisch lichaam gevoeld!
Docent

Chris Knibbe is docent in Oosterse Krijgskunsten, Taijiquan en Yoga en is Shiatsu therapeut en Pranic Healer. Samen met zijn partner Michelle Tarenskeen was hij eigenaar van Yoga Next door in Landsmeer: www.yoganextdoor.nl
Bezoek de website van de huidige reizende praktijk van Chris voor zijn volledige cursus- en behandel aanbod: www.pranaki.com
Terug van hun verblijf in India waar hij o.a. de lerarenopleiding Ten Chi Nin Taijiquan heeft gegeven, zal hij zijn kennis over het lichaam, de geest en de levensenergie delen met de cursisten in de Cursus Ten Chi Nin Yoga en verdieping en in de Pranic Shiatsu Massage cursus die zij samen geven bij Sadhaka.

Neem voor vragen direct contact op met Chris en stuur een bericht naar info@pranaki.com

tekst-Taichi3

Data

Zaterdag 20 - 27 juli 2019
Zie ook agenda


Prijzen

Vroegboekprijs* / standaard prijs
6 persoons kamer ( gemengd gezelschap): € 690,- / € 715,-
4 persoons kamer (familiekamer): € 720,- / € 745,-
3 persoons kamer (familiekamer): € 765,- / € 790,-
2 persoons kamer (stellen): € 825,- / € 850,-
1 persoons kamer: € 925,- / € 950,-
Eigen tent: € 720,- / € 745,-
Eigen caravan / camper*: € 745,- / € 770,-
1 of 2 persoons ingerichte tent: € 765,- / € 790,-
1 of 2 persoons ingerichte caravan: € 815,- / € 840,-

Prijzen zijn all in p.p. per week, dus inclusief cursus, 7 overnachtingen, maaltijden, drankjes bij de maaltijden, fruit, koffie en thee, en de avondactiviteiten. Alcoholische dranken tegen kleine vergoeding. Excl. materiaalkosten creatief.

*De vroegboekkorting is geldig tot 31 maart 2019Vermeld in het vakje 'opmerkingen' als je kiest voor de combinatie Ten Chi Nin yoga - creatief.

 

Video impressie