3 - 10 augustus 2019

Vind je het leuk om te leren andere mensen te helen door aanraking en verbinding? Vind je het interessant om meer te leren over energiebanen (meridianen), de 5 elementen, chakra’s en Prana? Dan is deze gecertificeerde opleiding iets voor jou! Deze Oosterse Geneeskunst biedt iedereen de handvaten om vrienden, familie en anderen te kunnen helpen met hun klachten. De cursus biedt je ook de mogelijkheid om als professional aan de slag te gaan, mocht je dat ambiëren. De training is een interessante bijscholing voor elke therapeut en masseur.

Primeur!

De intensieve combinatie training van Shiatsu en Pranic Healing is een primeur bij Sadhaka en wordt nergens anders op deze manier aangeboden. Meestal is het of Shiatsu of Pranic Healing, die vaak in een lange weekendcursus worden aangeboden. Bij Sadhaka word je maar liefst 6 dagen volledig ondergedompeld en krijg je ruimschoots de tijd om te oefenen, vragen te stellen en de stof goed tot je te nemen. CHris Knibbe en zijn partner Michelle Tarenskeen, twee ervaren docenten en behandelaars, bundelen hun krachten met hun eigen unieke professionele achtergrond en kennis.
Michelle is aangesloten als erkende trainer bij “Pranic Healing Nederland & België”. Je ontvangt na afloop een officieel erkend certificaat dat jou toegang biedt tot vervolgcursussen overal ter wereld. Ook dit is heel bijzonder en wordt dit jaar voor het eerst aangeboden bij Sadhaka!

 

Wat is Shiatsu drukpuntmassage?

Shiatsu is Japans en betekent letterlijk ‘vinger-druk’. In deze cursus is de betere term eigenlijk ‘Te-Ate’: dit is de Japanse term voor ‘genezing’ en betekent letterlijk ‘het opleggen van de handen’. Door de vingers en handen op het lichaam te leggen of druk te geven wordt contact gemaakt met de Prana, of ‘levensenergie’. Deze Prana stroomt door energiebanen (meridianen, of nadi’s). De levensenergie komt samen in zogenaamde energie-stations, ook wel chakra’s genoemd. Als de levensenergie niet overal kan komen en stromen resulteert dat in blokkades met uiteenlopende gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, slaapklachten, maag- en darmklachten, maar ook snel geïrriteerd zijn, of depressiviteit, of een algeheel gevoel van onbehagen. De Prana stroomt echter niet alleen in het lichaam, maar is ook voelbaar buiten het fysieke lichaam, het zogenaamde energielichaam. Tijdens deze cursus zullen we dus aandacht besteden hoe deze energie zowel binnen als buiten het lichaam te vinden en te voelen is en deze energieflow te herstellen als dat nodig is.

Door middel van deze unieke therapie die bestaat uit drukpuntmassage en het doorbreken van blokkades in het energielichaam worden lichaam en geest terug in balans gebracht. Degene die de behandeling ondergaat ervaart een gevoel van diepe ontspanning en komt terug in verbinding met zichzelf.

  
  

Wat is Pranic Healing?

Pranic Healing is een simpel en effectief healingssysteem ontwikkeld door Grootmeester Choa Kok Sui uit de Filipijnen. Fysieke aanraking is niet nodig, maar er wordt gebruik gemaakt van Prana om het energieveld van het lichaam in balans te brengen. Deze onzichtbare maar voelbare levensenergie herstelt het evenwicht in het lichaam en zorgt voor meer kracht en vitaliteit. Het is gebaseerd op het principe dat het lichaam een zelf herstellend vermogen heeft. Dit genezingsproces kan worden versneld door het verhogen van de levensenergie in het systeem. Levensenergie is altijd beschikbaar vanuit de zon, lucht en grond en kan gebruikt worden ter verbetering van fysieke en emotionele klachten. Pranic Healing is een techniek die voor iedereen makkelijk aan te leren is en direct kan worden toegepast!
Pranic Healing wordt hedendaags wereldwijd beoefend en er zijn dus ook wereldwijd scholen waar je verder kunt studeren.

 

De training

Stap voor stap leer je een volledige Shiatsu en/of Pranic Healing behandeling te geven. De praktijklessen worden stevig onderbouwd met gedegen en diepgaande theoretische kennis. Uitgangspunt is het energiesysteem, beginnend bij de meridianen en de verbinding met de verschillende organen in het lichaam, die op hun beurt in verbinding staan met emoties die, als ze uit balans zijn, ook voor blokkades kunnen zorgen. Je leert hoe het fysieke en energetische lichaam te doorgronden om zo zelf een accurate basisdiagnose te kunnen stellen.

Elke les start met een goede warming-up die inwerkt op de verschillende meridianen en chakra’s. Je krijgt praktische oefeningen die je helpen het lichaam in balans te brengen. Vervolgens wordt theorie en praktijk met elkaar afgewisseld. Soms geef je de behandeling en oefen je de technieken, soms mag je lekker liggen en de behandeling ondergaan.

Naast de praktijk en de theorie wordt er ook veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van meer sensitiviteit in de handen en meer bewustzijn in het algemeen.
 

Extra’s en benodigdheden

Tip 1: Bereid je alvast voor op de training met het boek ‘wonderen van Pranic Healing’ van Master Choa Kok Sui. Deze is eenvoudig te bestellen via www.bol.com. Het boek is niet bij de cursus inbegrepen maar is wel ter plekke aan te schaffen.

Tip 2: Ervaar aan den lijve de kracht van Shiatsu massage en Pranic Healing en boek ter plekke een privé behandeling bij Michelle en Chris. (sessie af te rekenen ter plekke v.a. €…)

Een notebook met pen is nodig om notities te maken tijdens de cursus.

Voor wie

Deze gecertificeerde cursus is zeer interessant als bijscholing voor elke therapeut en masseur ter aanvulling van je kennis en verbreding van je aanbod. Maar ook als je geen ervaring hebt op dit gebied ben je van harte welkom! De training is voor iedereen even boeiend en leerzaam en geeft eenieder alle handvaten om de behandeling zelf te kunnen gaan toepassen.


Dagindeling

08.45 - 09.15 uur zonnegroet (optioneel)
10.00 - 12.30 uur Cursus
14.30 - 17.30 uur Cursus
21.00 - 22.00 uur avondactiviteit (optioneel)

De cursus bestaat uit 6 ochtenden en 5 middagen.

  

Enkele reacties van deelnemers die de cursus hebben gevolgd

Dankjewel Michelle en Chris voor de geweldige Shiatsu massages. Wat een mooie combinatie tussen Shiatsu, fysieke aanraking en energetische behandeling via Pranic healing. Het stukje informatie over de chakra's was heel fijn, houvast voor later. Het heeft veel losgemaakt en jullie gaan hier heel liefdevol mee om. Ik merk dat de organen die 'stillagen' weer actief zijn gemaakt en dat 'overbodige energie' mijn lichaam verlaten heeft. Shirley

Michelle en Chris zijn zeer zachtaardige en betrouwbare mensen. Ze benaderen ieder mens met liefde, respect en een open hart. Door deze liefdevolle houding kon ik me stapje voor stapje overgeven aan de Shiatsu massages. Hierna voelde ik mij zacht, open en geliefd. Mirjam

Chris en Michelle zijn een 'gouden duo'. Elkaar aanvullend en steeds een ander facet belichtend waardoor er een prachtig geheel ontstaat. Heel veel toewijding, aandacht en betrokkenheid. Nooit is er stress om tot een eindresultaat te moeten komen. De Shiatsu Massages en Pranic healing waren heel bijzonder, voor het eerst heb ik echt mijn energetisch lichaam gevoeld! Dik 


Docenten

Chris Knibbe is Shiatsu therapeut, Pranic Healer en docent in Oosterse Krijgskunsten, Taijiquan en Yoga. Michelle is aangesloten als erkende trainer bij “Pranic Healing Nederland & België”. Zij is bovenden docent Hatha Yoga, Acro- en Kinderyoga, Dans & Beweging. Samen waren zij eigenaar van Yoga Next door in Landsmeer: www.yoganextdoor.nlData

Zaterdag 3 - 10 augustus 2019
Eén week te kort? Verleng je verblijf met het Yoga festival voorafgaand aan de training, of het Tantra festival aansluitend aan de training.
Zie ook agenda


Prijzen

Vroegboekprijs* / standaard prijs
6 persoons kamer ( gemengd gezelschap): € 815,- / € 840,-
4 persoons kamer (familiekamer): € 845,- / € 870,-
3 persoons kamer (familiekamer): € 890,- / € 915.-
2 persoons kamer (stellen): € 950,- / € 975,-
1 persoons kamer: € 1050,- / € 1075,-
Eigen tent: € 845,- / € 870,-
Eigen caravan / camper: € 970,- / € 895,-
1 of 2 persoons ingerichte tent: € 890,- / € 915,-
1 of 2 persoons ingerichte caravan: € 940,- / € 965,-

Prijzen zijn p.p. all in, dus inclusief cursus, 7 overnachting, maaltijden, drankjes bij de maaltijden, fruit, koffie en thee, en de avondactiviteiten. Alcoholische dranken tegen kleine vergoeding. Individuele sessies bij healers en masseurs zijn niet inbegrepen.

*de vroegboekkorting is geldig tot 31 maart 2019


 

 

Video impressie

Klik hier voor een video impressie van een vakantieweek bij Sadhaka.