3 - 10 augustus 2019

Tantra masseur Johan Raaimakers (Tantra-Atma) verzorgt samen met Saarein Bodewes (Serene-Praktijken), Dru-yoga docente en begeleidster, een tantrische massage weekcursus in Frankrijk op de schitterende locatie van Sadhaka. Naast de “Tantra Prana Flow Massage” leer je ook andere soorten massage waaronder de “5 Elementen Massage” en de “Slow-Flow Massage”. Ervaar zelf de kracht van prana en hoe prana je in verbinding kan brengen met jezelf en anderen. Een verdiepende week waar je je grenzen gaat verkennen in een veilige setting gesteund met en door elkaar.

Aanraking vanuit hartsverbinding

Leven vanuit ons hart... creatie vanuit ons hart…compassie vanuit ons hart... liefhebben vanuit ons hart.... vriendelijkheid vanuit ons hart…
Transformatie naar een dieper bewustzijn en contact met het leven begint vanuit ervarende wijsheid (Cinta-mayã pañña). Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, daarom beginnen we altijd vanuit ons eigen hart omdat liefdevolle vriendelijkheid en compassie altijd begint bij jezelf. In het chakra systeem staat Anahata अनाहत (hartchakra) voor ongebroken, ongeschonden en is het vierde chakra. Anahata bevindt zich bij het hart en vormt het centrum van de mens en wordt gezien als de verbinding tussen de onderste drie chakra’s van de instincten met de bovenste drie chakra’s van het hogere, menselijke bewustzijn. Lichamelijk is Anahata verbonden met de longen en de ademhaling, een stabiele bloedsomloop, een sterk hart, een gezond hartritme en een diepe ontspannen ademhaling duiden er op dat het hartchakra in balans is. Emotioneel gezien is Anahata het energetische centrum van liefde, medeleven, menselijkheid en geborgenheid, dat zorgt voor een liefdevol en ondersteunend contact met de ander en voert van het ik-bewustzijn naar het wij-bewustzijn. Symbolisch gezien wordt Anahata gezien als de god Vayu, Isha en Kakini. Het element dat resoneert met anahata is lucht, de kleur groen, het dier antilope en de planeet Jupiter.

 

Programma

Het programma van deze week zal heel divers zijn en in grote lijnen bevat het:

* Tibetaanse tantra massage, 5 elementen massage, Slow-Flow en chakra massage. Meer info klik hier
“When you do things from your heart, you feel a river moving in your soul”
* Spelen met touw en shibari knooptechnieken. Meer info klik hier
“Any compromise on mere fundamentals is a surrender, for it is all give and no take”
* Dru-Yoga ofwel de yoga vanuit het hart. Meer info klik hier
“When you open your arms your open your heart, when you open your heart you are free”
* Passieve en actieve meditatie met o.a. no dimension meditatie
“For the wise human looks into space and he knows there is no limited dimensions”
* Dans en bewegen met o.a. tantric dance.
“Your heart knows the way. move in that direction”
* Ademhalingsoefeningen met onder andere Sunrise of the soul meditatie
“There’s a sunrise and a sunset every single day, and they’re absolutely free. Don’t miss so many of them”
* Deelrondes en Shiva en Shakti groepen.
“Your naked soul should only belong to those who fall in love with your naked mindDagindeling

08.45 - 09.15 uur zonnegroet (optioneel)
10.00 - 12.30 uur Tantra massage cursus  (6 ochtenden)
15.00 - 17.30 uur Tantra massage cursus( 5 middagen)
21.00 - 22.00 uur avondactiviteit (optioneel)

Voor wie is de cursus?

De week is geschikt voor iedereen met een behoorlijk niveau van onbevangenheid en enige kennis van hoe je emotionele lichaam werkt. Je moet open en onderzoekend zijn, bereid zijn om de overgave in jezelf te onderzoeken en in staat zijn om liefdevolle veiligheid te bieden als. Je moet je comfortabel voelen om je letterlijk en figuurlijk bloot te geven. Het hebben van een geschikte partner of gelegenheid partner is fijn maar niet noodzakelijk. Wij gaan streven naar een balans in mannen en vrouwen maar je moet ook open kunnen staan om eventueel een oefening te doen met iemand van je eigen sekse. Door de internationale belangstelling kan de voertaal in de cursusweek Engels en Nederlands zijn.


 

Wat je moet weten

Bij Tantra massage zijn zowel de gever als de ontvanger beiden naakt. Dit is een vrij normale gang van zaken binnen de Tantra massages. Het is echter geen vereiste en ieder is verantwoordelijk voor zijn of haar grenzen en om respectvol te zijn naar de grenzen van een ander. Als naakt zijn voor jou een 'no go' is, is het wellicht beter om eerst deze angst te overwinnen.

Matrassen en overtrekken zijn aanwezig op de mooie sfeervolle zolder van de Sadhaka barn. Wat je mee moet nemen is voldoende van je favoriete massage olie in een handig klein flesje, grote en kleine handdoeken en een fleecedeken of andere deken. Bij de cursus is ook een digitaal cursusboek inbegrepen, wat je vooraf thuis krijgt toegestuurd. Ben je enthousiast geworden en wil je je nu alvast inlezen in de visie en voordelen van het Tibetaans Boeddhisme en de massage, dan kun je via Johans website www.tantra-atma.nl het gratis e-boek downloaden “Wat Tantra voor mij kan betekenen”.

Door de internationale belangstelling voor deze cursusweek is de voertaal Engels maar kan er vertaald worden naar het Nederlands.
Enkele reacties van deelnemers die de cursus hebben gevolgd

We stepped quite innocent, starting from a feeling that we wanted to learn some Trantic massage techniques. What I experienced this week was far more than I ever had expected. So much abundant love, I even didn't know that it existed , nor that I would have considered it's impact on me, on us, on the family, on Amsterdam, on even the Universe I suppose. So I thank you Johan from the bottom of my heart for everything you shared, the absolute save environment you created and all your love towards everyone around us. (Heleen)

I Thank Johan and Francis for the beautiful week and the bondage you designed between all of us, going with the flow of the moment and creating a perfect balance between learning, fun and checking boundaries... (Steven)

Johans Tibetan Tantra massage course is magic in all aspects, it's highly informative but also from the heart and goes as it should be in Tantrical way, with the flow and without a strict program. You are creative and a king in bonding the group. You create a safe environment for everyone to find their own boundaries and possibilities. It felt very upright, it felt warm and loving, it felt living and vibrant. (Frank)

Ik vond de massagecursus in Frankrijk echt fantastisch. Ik ben heel praktisch ingesteld dus ik vond het heerlijk dat we gelijk aan de slag gingen. De oefensessies brachten me al snel in mijn lichaam. De groep groeide langzaam uit tot een warme plek waar we met een lach en een traan samen konden zijn. Verblijven op centrum Sadhaka maakte het helemaal áf, een ideale combinatie zou ik zeggen. Al met al bracht de cursus me veel dingen: ontspanning en stroming in mijn lichaam, verbinding met mijn partner en de andere mensen en mooie handvatten om ook het geven van massages in mijn individuele sessies (weer) meer aandacht te gaan geven. (Wendy Doeleman)

 

 

Docenten

De cursus wordt gegeven door  Johan Raaimakers, Tantrisch masseur in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye, met Saarein Bodewes, yoga docente en alternatief psychotherapeute. 

Informatie over tantra massages en Johans praktijk aan huis in Sint Oedenrode, ga naar: www.tantra-atma.nl
Saareins praktijk in Nijmegen: www.serenepraktijken.nl
Voor meer inhoudelijke informatie over de cursus bel Johan 0629064111 of Saarein 0624650037 of stuur een mail: johanraaimakers@gmail.com  


Data

Zaterdag 3 - 10 augustus 2019
Eén week te kort? Verleng je verblijf met het Yoga festival voorafgaand aan de cursus, of het Tantra festival aansluitend aan de cursus.
Zie ook agenda


Prijzen

Vroegboekprijs* / standaard prijs
6 persoons kamer ( gemengd gezelschap): € 740,- / € 765,-
4 persoons kamer (familiekamer): € 770,- / € 795,-
3 persoons kamer (familiekamer): € 815,- / € 840,-
2 persoons kamer (stellen): € 875,- / € 900,-
1 persoons kamer: € 975,- / € 1000,-
Eigen tent: € 770,- / € 795,-
Eigen caravan / camper*: € 795,- / € 820,-
1 of 2 persoons ingerichte tent: € 815,- / € 840,-
1 of 2 persoons ingerichte caravan: € 865,- / € 890,-

Prijzen zijn p.p. all in, dus inclusief cursus, 7 overnachting, maaltijden, drankjes bij de maaltijden, fruit, koffie en thee, en de avondactiviteiten. Alcoholische dranken tegen kleine vergoeding. Individuele sessies bij healers en masseurs zijn niet inbegrepen.

*de vroegboekkorting is geldig tot 31 maart 2019

 

Aanmelden

Wil je je inschrijven, vul dan eerst het volgende formulier in zodat Johan en Saarein voorbereid zijn op jouw kennis en ervaring en je kunnen informeren en ondersteunen daar waar nodig is. Schrijf je vervolgens in bij Sadhaka via de volgende link om je plek te reserveren: 

Video impressie