13 - 20 juli 2019


Hervind jezelf dansend en lachend en kom het leven vieren bij sadhaka deze zomer! Pauline en Michelle, twee jonge inspirerende vrouwen hebben hun ervaring en talent samengebracht naar een originele en unieke cursus. Een speelse en stimulerende week op weg naar meer bewustwording door een vernieuwende combinatie van dans, yin yoga en meditatie. Kom uit je hoofd weer in je lijf, neem je ruimte, beweeg je vrij en voel dat je leeft!
 

Wat maakt deze week zo bijzonder?

Een week lang kun je lessen volgen, opgebouwd uit een combinatie van dans, yin yoga en meditatie. Centraal staat het vergroten van het lichaamsbewustzijn, zelfexpressie, bewegen vanuit intuïtie en versterking van de fysieke conditie. De aandacht verschuift geleidelijk van hoofd naar lichaam. Je wordt uitgenodigd om meer te luisteren naar het lichaam en de behoeften en ervaringen van het moment.

De lessen starten met een warming-up waarin het lichaam geleidelijk wordt wakker gemaakt en opgewarmd. Verschillende bewegingsvormen - ondersteund door muziek - worden speels en vrij gebruikt om je eigen ruimte verder te onderzoeken, waaronder dansexpressie, dansimprovisatie, contactdance en meer. Contactdans is een dansvorm waarin aanraking gebruikt wordt als communicatiemiddel en inspiratiebron. Leiden, volgen, leunen, weerstand geven en overgave zijn voorbeelden van elementen die hierin naar voren kunnen komen. Je wordt uitgenodigd om uiting te geven aan jouw gevoelens en behoeften. Er zullen oefeningen individueel, in tweetallen en met de hele groep gedaan worden. Yin yoga en meditatie zullen daarnaast een belangrijk onderdeel zijn van de lessen om lichaam en geest tot rust te laten komen en dieper te ontspannen.Dans is een dynamische en steeds veranderende kracht van beweging

De bewegings-sessies zullen geleid worden door Michelle Tarenskeen en Pauline Rooijackers. In de sessies ontmoet je jezelf en de ander in een ruimte van liefdevolle openheid waarin je je creativiteit in alle vrijheid mag ontdekken. Door dans wordt je aandacht teruggebracht naar het hier nu en word je in contact gebracht met alles wat er diep van binnen in jou leeft. Je beweegt toe naar een totale ontspanning voor lichaam en geest, vanuit acceptatie en zelfliefde.
Spanning verdwijnt vanzelf uit je lijf als je je overgeeft aan de muziek en beweegt zoals je lichaam wil bewegen, los van alle ideeën en conditioneringen die we onbewust over dans hebben. Je voelt je gegrond en ervaart een dieper contact met je natuurlijke staat van zijn. Nieuwsgierigheid, energie, aanwezigheid en expressie zijn elementen die je ontmoet in deze cursus in het vrije spel tussen jouw lichaam, beweging en muziek. 

 

 

Yin yoga

Yin yoga, is een zachte vorm van yoga en gaat over verstilling en verdieping van de houding. Het grote verschil met Hatha yoga is dat bij Yin alleen ontspannende houdingen worden gebruikt die drie tot vijf minuten worden aangehouden (eventueel met ondersteuning van kussens). Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. Er wordt meer ruimte gecreëerd in het bindweefsel en de gewrichten. Het stimuleert de doorstroming van prana (levensenergie) die via meridianen door je lichaam stroomt en heeft uiteindelijk een positief effect op de gezondheid. Het is bevorderlijk voor je organen, je immuunsysteem en je emotionele gesteldheid.
Door het stretchen van de spieren met Yin Yoga, komen spanningen en stress los waardoor deze vorm ook zeer geschikt is voor mensen met burn-out of vermoeidheidsklachten.
Omdat de oefeningen makkelijk uit te voeren zijn, is het zeer toegankelijk voor iedereen en is ervaring geen pre.

Naast Dans en Yoga worden ook verschillende meditatie vormen aangeboden.
Kortom deze week brengt je terug naar jezelf, naar wat er op dit moment in jou leeft en hier uiting aan te geven in beweging en in stilte.

     

Dagindeling

08.45 - 09.15 uur zonnegroet (optioneel)
10.00 - 12.30 uur cursus*  (6 ochtenden)
15.00 - 17.30 uur cursus* ( 5 middagen)
21.00 - 22.00 uur avondactiviteit (optioneel)
*Om ruimte te houden voor afstemming op de groep kan de dagindeling variëren en ligt de invulling van het programma niet volledig vast.

Docenten

De cursus wordt gegeven door Michelle Tarenskeen, Yogadocent en Pranic Healing Therapeut en Pauline Rooyackers, dansdocent.
Bezoek Michelles website voor haar volledige cursus en behandel aanbod: www.pranaki.com
Voor meer informatie over de cursus kun je Michelle direct mailen: info@pranaki.com

 


Data

Zaterdag 13 - 20 juli 2019
Zie ook agenda


Prijzen

Vroegboekprijs* / standaard prijs
6 persoons kamer ( gemengd gezelschap): € 740,- / € 765,-
4 persoons kamer (familiekamer): € 770,- / € 795,-
3 persoons kamer (familiekamer): € 815,- / € 840,-
2 persoons kamer (stellen): € 875,- / € 900,-
1 persoons kamer: € 975,- / € 1000,-
Eigen tent: € 770,- / € 795,-
Eigen caravan / camper*: € 795,- / € 820,-
1 of 2 persoons ingerichte tent: € 815,- / € 840,-
1 of 2 persoons ingerichte caravan: € 865,- / € 890,-

Prijzen zijn p.p. all in, dus inclusief cursus, 7 overnachting, maaltijden, drankjes bij de maaltijden, fruit, koffie en thee, en de avondactiviteiten. Alcoholische dranken tegen kleine vergoeding. 

*de vroegboekkorting is geldig tot 31 maart 2019Video impressie Sadhaka vakantie