13 - 20 juli 2019

 

De keuze is met de diverse docenten in huis enorm deze zomer! De krachten worden daarom nu voor jou gebundeld, en het is aan jou te kiezen uit het beste van wat Sadhaka te bieden heeft!  Een week waarin je creatief bezig kunt zijn, dansimprovisatie Tantra en/of yoga kunt beoefenen. Een breed scala aan combinaties waarbij je via verschillende wegen helemaal tot jezelf komt. 

Keuze

Kies je ochtendcursus uit het volgende aanbod. Je bent de hele week aan dit ochtendprogramma gecommiteerd van 6 lessen:

- Hatha yoga van docent Wim Molinello, of
- Creatief in het kunstatelier met Patricia Chandra Benjamins, of
- Zelfexpressie in Dans, Yin Yoga & Meditatie met Michelle Tarenskeen en Pauline Rooyackers


Kies je middagcursus uit het volgende aanbod. Je commiteert je voor de hele week aan dit middagprogramma van 5 lessen:

- Tantra yoga van docent Wim Molinello, of
- Creatief in het kunstatelier met Patricia Chandra Benjamins, of
- Zelfexpressie in Dans, Yin Yoga & Meditatie met Michelle Tarenskeen en Pauline Rooyackers


Creatief

Express yourself! Creëren is een prachtig proces van uitproberen en experimenteren, het vrijmaken van je creatieve stroom waarbij je jezelf op een nieuwe manier ontdekt. Je kunt kiezen uit een verscheidenheid aan kunstdisciplines en ze combineren en afwisselen, net wat bij je past: mozaïeken, beeldhouwen, tekenen, schilderen, aquarelleren, glas-in-lood maken, linodrukken, sieraden maken en boetseren.

tekst-kunst2014-2  
 

Hatha Yoga

De hatha yogalessen gegeven door yogadocent Wim Molinello zijn verfrissend speels, pittig, humorvol en dynamischJe komt uit je hoofd weer in je lijf. Raja Yoga docent Wim Molinello leert je niet te kijken naar je buurman, of een leraar te volgen, maar te voelen. Leer luisteren naar je eigen lichaam en liefdevol zijn naar jezelf toe. Je bent zelf de creator van je eigen universum. Hij geeft je de regie terug over je lichaam, acties en reacties. Je wordt zelf verantwoordelijk voor je leven. Wat een stap! Wat een transformatie. Hoe waardevol!

Wim biedt een variatie aan Zen meditaties waarmee zijn yogalessen in rust worden afgesloten.


tekst-yoga2015-5 tekst-yoga2015-2 

Tantra Yoga

Kom uit je hoofd in je hart en voel: dit ben ik
Vind jezelf dansend en lachend het leven vieren in Sadhaka's prachtige yoga ruimte. De Tantra yogalessen gegeven door yogadocent Wim Molinello halen je uit je comfortzone. Hij leert je zelf je grenzen te ervaren naar totale vrijheid en laat je thuiskomen in jezelf.

Bij de warming up met bewegingsexpressie op muziek kom je vrij in je lichaam en gaat de energie stromen (zoals Osho zei "Gooi alle gekte eruit ").
Elke les is anders, met contactoefeningen, actieve meditaties en Tantrische massage oefeningen, waarbij hart-tot-hart verbindingen centraal staan. Ze zijn gericht op spirituele groei. Je wordt uitgenodigd je op fysiek, energetisch, mentaal en emotioneel niveau te openen en verder te ontplooien en te groeien in bewustzijn. 
Zelfexpressie in Dans, Yin Yoga & Meditatie

Pauline en Michelle, twee jonge inspirerende vrouwen hebben hun ervaring en talent samengebracht naar een originele en unieke cursus. Een speelse en stimulerende week op weg naar meer bewustwording door een vernieuwende combinatie van dans, yin yoga en meditatie. Kom uit je hoofd weer in je lijf, neem je ruimte, beweeg je vrij en voel dat je leeft!
Spanning verdwijnt vanzelf uit je lijf als je je overgeeft aan de muziek en beweegt zoals je lichaam wil bewegen, los van alle ideeën en conditioneringen die we onbewust over dans hebben. Je voelt je gegrond en ervaart een dieper contact met je natuurlijke staat van zijn. Nieuwsgierigheid, energie, aanwezigheid en expressie zijn elementen die je ontmoet in deze cursus in het vrije spel tussen jouw lichaam, beweging en muziek.
Yin yoga is een zachte vorm van yoga en gaat over verstilling en verdieping van de houding. Het grote verschil met Hatha yoga is dat bij Yin alleen ontspannende houdingen worden gebruikt die drie tot vijf minuten worden vastgehouden. Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel en wordt de doorstroming van prana (levensenergie) gestimuleerd. Naast Dans en Yoga worden ook verschillende meditatie vormen aangeboden. Kortom deze cursus brengt je terug naar jezelf, naar wat er op dit moment in jou leeft en hier uiting aan te geven in beweging en stilte.

 

Enkele reacties van deelnemers die de cursus hebben gevolgd

Dit is zonder twijfel het mooiste geschenk dat ik ooit aan mezelf deed. Dank voor de talrijke tips, zowel in yoga/meditatie als in creatief. Ik neem ze mee en draag deze week in mijn hart. Delphine

Ik heb genoten van de creatieve en yogalessen, het eten, de medecursisten en de vrijwilligers. Jullie zijn geweldige hartelijke mensen en wat stralen jullie enthousiasme, passie en warmte uit. Fijn dat we met jullie mogen genieten van dit paradijselijk stukje Frankrijk. Cindy

Ik vond hier totale rust en ontspanning! Het was hier prachtig om te verblijven in dit warme en liefdevolle domein van Le Moulin. Ik heb veel bijgeleerd op beide vlakken zowel yoga als crea. Laura

Voor de eerste keer beeldhouwen en de fijne yoga hebben het een superweek gemaakt. Ook de locatie, het eten en alle fijne mensen maken dat ik altijd met een glimlach terug zal denken aan Sadhaka :) Hilde

Voor wie

Je hebt geen ervaring nodig op dans-, creatief-, tantra- of yogagebied. Voor de yoga ben je in het bezit van een redelijke basisconditie en de wil om energie te stoppen in je spirituele groei. Je hoeft niet lenig te zijn, dat word je vanzelf.

  


Weekprogramma

Je arriveert in de loop van de namiddag waar ruimte is om in een ongedwongen sfeer met elkaar kennis te maken. Na het diner vindt de introductie plaats van de cursus dat wordt afgesloten met een namenspel. De eerste cursusdag is er één van opstarten. Er worden instructies gegeven over de diverse kunstdisciplines en je krijgt je eerste yoga of dansles. Na de kennismakingsdag beginnen we dagelijks om 8.45 uur met de zonnegroet op de bergweide. Tot 10 uur is er stilte. De ochtend wordt zo een waardevol moment van de dag, om ontspannen wakker te worden en in alle rust bij jezelf te komen. Cursisten die de creatieve cursus kiezen kunnen buiten de cursusuren zelfstandig beeldend doorwerken in het kunstatelier. Met een Tibetaanse klankschaalmeditatie, zang rond het kampvuur, sauna en/of een creatieve activiteit worden de dagen beëindigd (klik om het avondprogramma en massage-aanbod en wellness-aanbod te bekijken). Je bent tot niets verplicht en vrij om activiteiten over te slaan. Halverwege de week is er een middag vrij voor eigen invulling. Aan het einde van de cursusweek is er 's avonds een gezamenlijke afsluiting met o.a. een expositie van het gemaakte beeldende werk en lekker swingen in de dojo. De volgende ochtend na het ontbijt vertrekt iedereen weer naar huis (of blijft nog een week).

08.45 - 09.15 uur zonnegroet (optioneel)
10.00 - 12.30 uur cursus* (6 ochtenden)
15.00 - 17.30 uur cursus* ( 5 middagen)
21.00 - 22.00 uur avondactiviteit (optioneel)

 

Docenten

De Combiweek Zelfexpressie in Dans, Yin Yoga & Meditatie, Hatha yoga,Tantra yoga en creatief wordt gegeven door yogadocent Wim Molinello, beeldend docent Patricia Chandra Benjamins, Yoga docent Michelle Tarenskeen en danstherapeut Pauline Rooyackers.

 

Bezoek Michelles website voor haar volledige cursus- en behandel aanbod: www.pranaki.com
Voor meer informatie over de de dansexpressie en yin yoga kun je Michelle direct mailen: info@pranaki.com

Data

Zaterdag 13 - 20 juli 2019


Prijzen

Cursus samenstellingen:

Vroegboekprijs / standaard prijs 

Hatha yoga en Tantra yoga
Hatha yoga en Creatief
Tantra yoga en Creatief
Creatief en Creatief

Hatha yoga of
Tantra yoga of
Creatief met 
Zelfexpressie in Dans,
Yin Yoga & Meditatie
 

Zelfexpressie in Dans,
Yin Yoga & Meditatie 
 6 persoons kamer ( gemengd gezelschap): € 590,- / € 615,-   € 665,- / € 690,-  € 740,- / € 765,-
 4 persoons kamer (familiekamer): € 620,- / € 645,-  € 695,- / € 720,-  € 770,- / € 795,-
 3 persoons kamer (familiekamer): € 665,- / € 690,-  € 740,- / € 765,-  € 815,- / € 840,-
 2 persoons kamer (stellen):  € 725,- / € 750,-  € 800,- / € 825,-  € 875,- / € 900,-
 1 persoons kamer:  € 825,- / € 850,-  € 900,- / € 925,-  € 975,- / € 1000,-
 Eigen tent:  € 620,- / € 645,-  € 695,- / € 720,-  € 770,- / € 795,-
 Eigen caravan / camper*:  € 645,- / € 670,-  € 720,- / € 745,-  € 795,- / € 820,-
1 of 2 persoons ingerichte tent: € 665,- / € 690,-  € 740,- / € 765,-  € 815,- / € 840,-
1 of 2 persoons ingerichte caravan: € 715,- / € 740,-  € 790,- / € 815,-  € 865,- / € 890,-

*de vroegboekkorting is geldig tot 31 maart 2019

Prijzen zijn all in p.p. per week, dus inclusief cursus, 7 overnachtingen, maaltijden, drankjes bij de maaltijden, fruit, koffie en thee, en de avondactiviteiten. Alcoholische dranken tegen kleine vergoeding. Excl. materiaalkosten creatief.

Benieuwd naar onze kortingen in 2019? Lees hier meer.

Kijk bij prijzen voor een overzicht van de creatieve materiaalkosten.
Voorbeelden

Klik hier voor een video impressie van een Combiweek bij Sadhaka
Bekijk in het foto-album kunstwerken die al in de creatieve cursussen gemaakt zijn!