TerugCOM_SIMPLECALENDAR_PRINTe-mail sturenvCal/iCal
Datums:
25.07 - 01.08.2020
Prijs vanaf:
€ 815
Locatie:
Le Moulin
Adres:
D72, 36190 Orsennes, Frankrijk
Contactpersoon:
Patricia Benjamins,Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Webpagina:
http://www.sadhaka.nl
Telefoon:
++33 (0)254 27 22 3725 juli - 1 augustus 2020

Shibari... een onderzoek naar speelsheid, grenzen, overgave en loslaten.
Johan Raaimakers van Tantra-Atma Massages en Silvia Elisa van Natural Bliss nemen je mee op een transformerende reis bij Sadhaka in Frankrijk. Knopen, geknoopt worden, masseren, ervaren, grenzen verkennen, overgave en leiden, diepgang, dansen, mediteren en speelsheid zijn de ingrediënten van dit weekend.

In verbinding zijn

Tantra is gericht op geestelijke verruiming en emotionele en lichamelijke bevrijding. In de tantra ligt de nadruk op bewustwording door middel van meditatie, ademhaling en het ervaren van aanraking. Zowel voor de ontvanger als de gever kun je hierin tegen grenzen, uitdagingen of emoties aanlopen. Vanuit de tantra kunnen deze thema’s aangeraakt en onderzocht worden.
Shibari of Kinbaku is een prachtig erotisch spel van verbinding. Naast de kunstzinnige schoonheid van het knopen gaat het spel van sexy en fun, naar emotioneel bevrijdend en diep, naar totale overgave en aanwezig zijn.
Hoe ervaar je het om jezelf volledig over te geven en de controle los te laten? Kun je er zijn, daar waar de ander zich volledig aan je overgeeft?

Tantra & Shibari is een unieke combinatie van speelse intimiteit. De mogelijkheden zijn eindeloos en er is zoveel te ontdekken. Er zijn geen ingewikkelde knopen nodig om een diepe verbinding aan te gaan, toch zal de ontvanger dieper kunnen zakken als ze voelen dat je weet wat je doet. Beheersing van techniek, weten waar je zachter en waar je de touwen harder kan vastmaken of hoe je een lichaam goed kan leiden zorgt ervoor dat de ander dieper kan ontspannen. Ook gaan we in op het spel van overgave en leiden en hoe we ons lichaam en al onze zintuigen kunnen gebruiken om iemand volledig in overgave te leiden.

  

De visie van Tantra & Shibari

Shibari is een Japanse bondage techniek die gecombineerd wordt met Tantra. De cursus is gericht op het ervaren van je grenzen zowel als gever als ontvanger. Een tantrisch contact steunt op 4 essentiële pijlers: vertrouwen, overgave, gelijkwaardigheid en doelloosheid. Door gebonden te worden ervaar je heel direct en bewust de beperking van je fysieke vrijheid. Als dit wordt gedaan in een veilige omgeving vanuit Prana geeft dit ruimte voor een bewust onderzoek naar je eigen grenzen. Grenzen worden opgezocht en verlegd om zodoende nog meer vrijheid te creëren in je eigen bestaan. Welke gevolgen heeft dat voor jou op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau? De Tantra & Shibari cursus biedt een veilige setting en de tools om dit onderzoek samen met een partner aan te gaan.

Shibari is een Japanse bondage techniek en is ontstaan in de tijd dat er meer gevangenen waren dan gevangenissen in Japan. Men bond de gevangenen dusdanig vast dat ontsnappen kansloos was. Deze wijze van bondage is later uitgegroeid tot een kunst waarbij de schoonheid van het knopen belangrijk is. Naast deze kunstzinnige kant heeft Shibari ook een andere kwaliteit in zich, namelijk het verleggen van grenzen op een zachte en gecontroleerde manier. Door gebonden te worden maar ook door te binden kom je grenzen tegen op fysieke en/of emotionele gebieden. Shibari kan gaan van speels naar emotioneel bevrijdend, naar totale overgave en aanwezig zijn. Het is altijd anders en verrassend. Het kan gaan om pure passie, maar ook om emotionele ontlading. Alles mag er zijn, in een veilige en speelse setting.Prana, de versmelting van Shiva en Parvati

De leidraad in Tantra voor alle handelingen in het moment is Prana - onze neutrale en vrije levensenergie. Prana zal ook de leidraad zijn van deze cursusweek. Door praktische technieken ondersteunt met de theorie over de aard van Prana leer je om de mannelijke energie (Shiva) en de vrouwelijke energie (Parvati) op te wekken en te polariseren (te mengen) waarbij Prana energie ontstaat.

Programma

10.00 - 12.30 Tantra & Shibari ervaring (6 ochtenden)
2.30 - 5.30 pm Tantra & Shibari ervaring (5 middagen)
21.00 - 22.00 wisselende avond activiteit (optional)

Voor wie is deze week?

De workshop is geschikt voor iedereen die op onderzoek wil en een ontdekkingsreis wil maken.
Je kan inschrijven met je partner, een gelegenheidspartner of als trio. Je hoeft niet al veel ervaring binnen de tantra of shibari te hebben voor deze workshop. We nodigen je uit te komen zoals je je voelt en je uitdagingen en grenzen te voelen vanuit wederzijds respect. Wij als team gaan graag met jullie de diepte in. Door de internationale belangstelling voor deze cursus, is het mogelijk dat de workshop in het engels en het nederlands wordt gegeven.

  

Enkele reacties van deelnemers die de cursus hebben gevolgd

De combinatie tantra & shibari is logisch en de cursus een succes. De Tantra krijgt een stevig gezicht, de Shibari laat haar speelse en lieflijke kant zien en zo groeien ze naar elkaar toe. Een nog belangrijker gemeenschappelijke noemer is de overgave. Voor de actieve partner het vermogen tot uitnodigen en het verleiden daartoe, en het scheppen van een veilige, intieme sfeer. Voor de passieve partner het vermogen om uit het hoofd te raken, het hart te openen en het vertrouwen te leggen bij de ander. (Jeroen)

Ik ben het besef van tijd en ruimte totaal even kwijt geraakt, wat heerlijk is! (Jolanda)

Ik word telkens op een andere laag van mijn wezen geraakt. (Monique)

Het effect op mijzelf achteraf was een gevoel van vervulling, een rustige, vreugdevolle basis in mezelf, compleet, vrij, een gevoel van volledigheid. (Mieke)


 

Docenten

De cursus wordt gegeven door Johan Raaimakers en Silvia Elisa.

Johan is Tantrisch masseur in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye. Silvia is Shibari healer, coach en Tantrisch masseur.
Voor meer informatie over tantra massages en Johans praktijk aan huis, ga naar: Johanwww.tantra-atma.nl
Voor meer inhoudelijke informatie over de cursus kun je Johan direct mailen: johanraaimakers@gmail.com
Silvia's website voor workshops in Nederland en haar Shibari praktijk voor koppel sessies: www.naturalbliss.nl

 Data

Zaterdag 25 juli - 1 augustus 2020
Verleng je Tantra ervaring met het Tantra festival, of Combiweek Tantra, Yoga en Creatief voorafgaand of aansluitend aan de cursus.
Zie ook onze agenda


Prijzen 2020

6 persoons kamer ( gemengd gezelschap): € 815,-
3 persoons kamer (familiekamer): € 910.-
2 persoons kamer (stellen): € 970,-
1 persoons kamer: € 1070,-
Eigen tent: € 865,-
Eigen caravan / camper: € 890,-
1 of 2 persoons ingerichte tent: € 910,-
1 of 2 persoons ingerichte caravan: € 960,-

Prijzen zijn p.p. all in, dus inclusief cursus, 7 overnachting, maaltijden, drankjes bij de maaltijden, fruit, koffie en thee, en de avondactiviteiten. Alcoholische dranken tegen kleine vergoeding. Individuele sessies bij healers en masseurs zijn niet inbegrepen.

Aanmelden

Wil je je inschrijven, vul dan eerst het volgende formulier in zodat Johan en Sylvia voorbereid zijn op jouw kennis en ervaring en je kunnen informeren en ondersteunen daar waar nodig is. Schrijf je vervolgens in bij Sadhaka via de volgende link om je plek te reserveren: 


Video impressie